KV Dos Kampen verliest van kampioen Dos Westbroek

Kv Dos Kampen heeft zaterdag haar laatste uitwedstrijd gespeeld. De ploeg moest het de laatste keer opnemen tegen de nummer 1, Dos Westbroek. Dit was voor de ploeg uit Westbroek ook direct de kampioenswedstrijd. Winst was geen doel voor de ploeg uit Kampen. Het enige wat ze te doen stond was strijd leveren en de volle honderd procent leveren. Kv Dos Kampen was incompleet, wat ervoor zorgde dat Niek Junte zijn debuut mocht maken en Joris Jansen zijn basisdebuut.

Dos Westbroek was op schot en liep al snel uit naar een stand van 12-0 voorsprong. Dit hield de Kampenaren niet tegen en de spelers bleven alles geven wat ze konden. De aanvallen liepen stroef door de hoge druk die Dos Westbroek leverde. De ploeg uit Westbroek schoot een erg hoog schotpercentage en Dos had het zwaar. Joris Jansen wist de score aan de zijde van Kv Dos kampen te openen met een strafworp. Het lukte Dos niet om het gat te verkleinen, waardoor het fysiek en mentaal een zware wedstrijd was voor de ploeg uit Kampen. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 32-9, waaruit blijkt dat Dos Westbroek wel degelijk een paar maten te groot is en een terechte kampioen. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen de nummer 2, KVA.