Erwin Brem nieuwe hoofdtrainer Go-Ahead Kampen

De 44-jarige Erwin Brem uit Wezep wordt de nieuwe hoofdtrainer van Go-Ahead Kampen voor het seizoen 2022-2023. De ambitieuze Brem is o.a. trainer geweest bij de eerste klassers Nunspeet en Hierden en bij ’t Harde, OWIOS uit Oldebroek en Hatto Heim uit Hattem. Afgelopen seizoen had hij een sabbatical. Erwin Brem volgt daarmee Gert van Duinen op die vanwege persoonlijke omstandigheden geen gebruik kon maken van zijn contractverlenging.

“De TC heeft goed werk geleverd in korte tijd. Wij zochten een enthousiaste trainer die naast voetbalinhoudelijke kwaliteiten ook oog heeft voor de verenigingsstructuur/-cultuur, gericht is op samenwerking, ervaring heeft met teamprocessen en jonge spelers verder kan laten ontwikkelen in combinatie met een aantal ervaren spelers. ErwIn Brem is onder de indruk van onze vereniging, de supporters(vereniging) en de Businessclub IJsseldelta.” Aldus voorzitter Theo Rietkerk van de voetbalvereniging Go Ahead Kampen.

‘’Wij denken met Erwin Brem een trainer te hebben binnengehaald die aan bovenstaand profiel voldoet en in staat is mede invulling te geven aan de ambities de club. Erwin Brem is doelgericht, werkt methodisch en stimulerend en heeft samenwerking hoog in het vaandel staan. Daarbij communiceert hij duidelijk en is in staat om van het 1e elftal een team te maken waarbij hij ook oog heeft voor doorstroming van eigen jeugd.’’ Aldus Gerrit Hamer, voorzitter TC.

Erwin Brem: ‘’Ik heb voor GAK gekozen, omdat het een mooie familiaire club is zowel binnen als buiten het veld. De saamhorigheid, talentontwikkeling, een ieder vanuit zijn positie, rol, taak en elkaar in zijn/haar kracht zetten. Mijn insteek is om vanuit plezier en het samen doen, enthousiasme, creativiteit, discipline/spelprincipes een collectief te gaan smeden die het publiek wil en kan vermaken, waarbij het resultaat in de 90 minuten op zaterdag voorop staat. Ik ben een totaliteitstrainer die oog heeft voor de gehele club. Sta letterlijk en figuurlijk tussen de groep en daar waar nodig erboven. Ik houd van transparantie en openheid, met elkaar praten i.p.v. over elkaar en werk vanuit een motto dat ieder mens uniek is. Ook let ik veel op het bewaken van processen.’’

Het bestuur van Go-Ahead Kampen en de Technische Commissie zijn blij dat in een korte periode een capabele trainer met de benodigde ervaring is gevonden. De spelersraad en de staf van de eerste selectie zijn positief over de aanstelling van Erwin Brem als hoofdtrainer van Go-Ahead Kampen.