Kampenaar Geert Leurink heeft dé Overijsselse zomerplaat van 2022 gemaakt

Liedjesschrijver en muzikant Geert Leurink uit Kampen heeft dé Overijsselse zomerplaat van 2022 gemaakt. Hij deed dat na de oproep ‘Op zoek naar de zomerplaat’ van RTV Oost. Enkele tientallen inzendingen kwamen binnen, waarna een deskundige jury uiteindelijk het nummer ‘Zomer in Overijssel’ van Geert Leurink als winnaar uitriep. Het nummer zal deze zomer regelmatig te horen zijn op Radio Oost en in de leader van het gelijknamige dagelijkse tv-programma.

Zodra Geert de oproep zag van RTV Oost klom hij in de pen en nog dezelfde dag had hij een idee dat hij verder afmaakte met zijn vaste schrijfpartner Harro Wimmenhove. ‘Zomer in Overijssel’ is een positieve popsong die het leven beschrijft na een lange donkere periode. We trekken er weer op uit en waar kan dit beter dan in ons mooie Overijssel? Op de plaat spelen mee: Marijn van den Berg (drums), Serge Bredewold (bas), Harro Wimmenhove (toetsen), Paula Ludden (achtergrondzang) en Nora Leurink (achtergrondzang).

Zomer in Overijssel

Festivals, tentfeesten, dorpsfeesten en sport- en cultuurevenementen. Deze zomer staat heel Overijssel bol van de activiteiten en RTV Oost is erbij. Vijf weken lang laat de regionale omroep je de sfeer voor en achter de schermen van de vele festiviteiten meebeleven. Van Dicky Woodstock tot oogstfeest, van bouwvakfeest tot bloemencorso en van folkloremarkt tot het NK gatgraven.