Koninklijke onderscheiding voor Richard Boddeus

Richard Boddeus ontving vanavond van burgemeester Sander de Rouwe een Koninklijke onderscheiding. De heer Boddeus is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Boddeus ontvangt de onderscheiding voor zijn langdurig raadslidmaatschap.

Van 11 maart 2010 tot 27 maart 2018 was de heer Richard Boddeus fractievoorzitter en raadslid van de SP. De heer Boddeus was in de raadsperiode 2010-2014 ook lid van de raadscommissie Ruimtelijke ontwikkeling. In de raadsperiode 2014-2018 was hij zowel lid van de raadscommissie Bestuur en middelen als van Ruimtelijke ontwikkeling.

In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 besloten de raads- en commissieleden van de SP -vanwege hen moverende redenen- niet meer onder die naam aan die verkiezingen deel te nemen. Wel besloten zij politiek actief te blijven en onder de naam Kampen Sociaal de verkiezingen in te gaan. De partij Kampen Sociaal wist op 21 maart 2018 twee raadszetels te behalen. Dhr. Boddeus werd opnieuw fractievoorzitter.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart wist Kampen Sociaal drie raadszetels te behalen en is nu één van de coalitiepartners in het nieuw gevormde college. De heer Boddeus wordt vanavond benoemd tot wethouder namens Kampen Sociaal en treedt daarmee, na ruim 12 jaren raadslidmaatschap, officieel af als volksvertegenwoordiger.