Kampenion met acht teams in competitie

Foto: Gerard Wessels

Begin september begint voor de tafeltennissers de nieuwe competitie. Kampenion doet met acht seniorenteams mee in de najaarscompetitie, een mooi aantal. 

Team 1, het ‘vlaggenschip’ van Kampenion, komt na een mooi seizoen in de voorjaarscompetitie wederom in de 2e divisie uit. Vooral het slot van het voorjaarscompetitie was spannend. Zowel Vriendenschaar 1 als Kampenion 1 eindigden bovenaan met 67 punten, maar door het onderlinge resultaat behaalde de poeg uit Gouda het kampioenschap en promoveerde naar de 1e divisie. Kampenion mag in het najaar weer een gooi naar de titel doen. Julian Plette was de op een na beste speler in de voorjaarscompetitie met een winstpercentage van 86 procent. Gert-Jan de Lange kwam op 62 en Mark Hankel op 52 procent. 

De tegenstanders van Kampenion in de najaarscompetitie zijn teams uit Amsterdam, Apeldoorn, Boxtel, Oegstgeest en Zoetermeer. De verwachting is dat de Kampenaren een plaatsje in de top 3 kunnen bereiken en Pecos 1 uit Oegstgeest lijkt de sterkste tegenstander. De eerste wedstrijd is op 3 september, thuis tegen De Brug 1 uit Apeldoorn. 

Ook het tweede team is niet gewijzigd in vergelijking met vorig seizoen. Thomas Niemeijer, Jordy ten Have, Robin Lieftink en Ton Ringenier werden in het voorjaar tweede in de 3e divisie. In het najar komt Kampenion 2 uit tegen teams uit Dalfsen, Heino, Huissen, Terborg en Utrecht. Hercules 1 uit Terborg lijkt de beste papieren te hebben. 

De acht seniorenteams zijn redelijk evenwichtig verdeeld in de competitie: een in de landelijke 2e divisie, een in de 3e divisie, en verder een in de (regionale) hoofdklasse, een in de promotieklasse, een in de eerste en in de tweede klasse, en twee in de vijfde klasse. 

Kampenion komt komend seizoen uit met twee jeugdteams. Het eerste jeugdteam komt uit in de 4e klasse en het tweede in de O-13 klasse, die bedoeld is voor beginnende jeugdspelers. 

De spelers hebben weer zin in het nieuwe seizoen. Kampenion heeft diverse trainingsgroepen. Van maandag- t/m donderdagavond wordt dagelijks training gegeven door goede en gedreven trainers. Een ieder krijgt training op haar / zijn niveau. Nieuwe leden kunnen terecht op de woensdag- of donderdagavond, afhankelijk van de leeftijd. Nieuwelingen mogen eerst een keer of 3 á 4 komen sfeer proeven voordat zij de vraag krijgen of zij al dan niet lid willen worden. 

Er is in de zomervakantie geen training. Wel staat de zaal nog steeds elke dinsdagmiddag open voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daar is vanaf het begin (in mei) goed gebruik van gemaakt. Een groep mensen uit Oekraïne komt wekelijks een balletje slaan, en onder het genot van een kopje koffie of thee heeft men een warm contact met elkaar en met de vrijwilligers van Kampenion.