Inkijkje bij Landstede MBO tijdens Nationale Opening mbo-jaar

Aanstaande vrijdag 8 september vindt de Nationale Opening van het mbo-jaar plaats, opnieuw met een landelijke live-uitzending op locatie. Dit jaar is Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie speciale gast tijdens de opening. 

Duurzaamheid en energietransitie 

Rob Jetten gaat, met presentatrice Welmoed Sytsma, live aan de Nationale mbo-talkshowtafel in gesprek met studenten, docenten, bestuurders en scholen over de onmisbare bijdrage van mboโ€™ers aan vraagstukken als duurzaamheid en de energietransitie. De mbo-talkshow wordt uitgezonden op youtube.com/ditismbo. 

Inkijkje 

Gastheer voor de opening van studiejaar 2022-2023 zijn Alfa-college, Noorderpoort en Drenthe College. Om het nationale gevoel te benadrukken, leveren ook het Nova College in Haarlem en Landstede MBO een inhoudelijke bijdrage. Zo wordt er tijdens het programma live geschakeld naar de studio van Landstede Groep waar docenten en studenten aan de hand van de themaโ€™s duurzaamheid en energietransitie een inkijkje geven bij opleidingen van Landstede MBO. 

Mbo 

De 63 scholen in middelbaar beroepsonderwijs bereiden jongeren en volwassenen voor op hun start of vervolg in onze maatschappij. Het mbo biedt onderwijs voor jong en oud, passend bij het individuele niveau en interesses. Het mbo focust op het behalen van een beroepsdiploma, op een leven lang ontwikkelen en op burgerschap. Bedrijfsleven en onderwijs werken nauw samen om de opleidingen in inhoud en aanbod goed aangesloten te houden op wat de arbeidsmarkt vraagt.