Schaakvereniging Oefening & Ontspanning haalt GOUD in Duitsland

Schaakvereniging Oefening & Ontspanning was met ttv Kampenion afgereisd naar Soest, één van de partnersteden van Kampen. Het weekend stond in het teken van het jubileum van de onderlinge vriendschappen die al heel lang bestaan. Drie schakers verdedigden de kleuren van Kampen en O&O. De schakers kregen twee schaakkrachtmetingen op de zaterdag voor de kiezen. De schaakvereniging had niet de sterkste schakers. In een teamwedstrijd met 1 uur per persoon op de klok speelden ze 5 tegen 5, O&O kreeg als invallers de voorzitter van sv Soest en de begeleider van het Contactorgaan. Deze laatste man sprak heel goed Nederlands, was gehuld in een Willem II shirt en was al vaak in Nederland geweest. De wedstrijd ging voor O&O verloren, de tegenstand was iets te groot: 1,5 – 3,5 voor Soest.

Na de barbecue werd nog een groot snelschaak toernooi opgezet. Hierin waren de Kamper schakers, nu aangevuld met een tafeltennisser die ook lid is van O&O, goed aanwezig en vertegenwoordigd. 4 Kampenaren tegen 10 Duitsers. In een veld met 14 deelnemers werden 13 ronden gespeeld. O&O’er Jan Kleijer was oppermachtig met een score van 12 uit 13 bleef hij zijn naaste belager een vol punt voor.

Djengis van Nek bereikte net als Wil Kronemeijer de subtop met respectievelijk een 5de en 6de plek. Djengis zat kort op de nummers 2, 3 en 4. Het scheelde slechts 1 punt ten opzichte van de nummer 2. Anthony maakt het kwartet compleet met een knappe 10de plaats in dit veld van 14. Op onderling resultaat eindigde hij net in de top 10.

Op zondag kregen alle deelnemers een rondleiding in de prachtige binnenstad van de Hanzestad Soest en een ontvangst met uitgebreide lunch in het Burghofnuseum. Het was een leuk weekend voor de sporters van schaakvereniging O&O en ttv Kampenion. De reis werd mogelijk gemaakt door Stichting Kampen Internationaal. Het was een weekend vol van sportiviteit, cultuur en leuke contacten. Alle deelnemers, uit Soest en Kampen, kijken al uit naar een herhaling volgend jaar. De schakers van Soest hebben al uitgesproken uit te zien naar het weerzien en een returnwedstrijd aan te willen gaan in Kampen.


Stichting Kampen Internationaal maakte deze reis mogelijk en in samenwerking met de Schaakvereniging Oefening & Ontspanning en ttv Kampenion gaan we een soortgelijk evenement ook in Kampen organiseren.