Voorbeschouwing S.V. Zalk – M.S.C. Meppel

Het is weer zover de competitie gaat van start. Voor het eerste elftal van S.V. Zalk lijkt het er wel op dat er in de nazomer een rondje Hanzesteden is in gepland. Zo stonden afgelopen periode op het programma teams uit Zwolle, Kampen, Elburg en Hattem.

Aanstaande zaterdag is de vijfde Hanzestad aan de beurt en deze keer het Drentse Meppel. Voor S.V. Zalk is dit een nieuw gezicht, want nooit eerder stonden beide teams tegen over elkaar. De Meppeler Sport Club (M.S.C.) speelde in het seizoen 2018/2019 nog in de Hoofdklasse zondag en daarnaast zijn ze vanaf het seizoen 2016/2017 gestart met een zaterdag team. Inmiddels hebben de Meppelaren afscheid genomen van het zondagvoetbal met een standaard elftal. Daarnaast heeft de club uit Meppel grote plannen, ze willen in de toekomst gaan fuseren met de twee andere clubs uit Meppel Alcides en FC Meppel. Naar verwachting zal het ledenbestand dan dezelfde vormen aangaan nemen als die van SV Zalk. Bij het tot stand komen van de Meppeller fusieclub zal het ledenbestand na verwachting uit om en nabij de 2300 leden bestaan.

Tekst gaat verder onder foto

Maar zoals eerder is aangegeven hebben beide teams elkaar nog nooit ontmoet in competitie verband. Er zijn verschillende redenen hiervoor te noemen, M.S.C. is van oorsprong een zondagclub en speelde zijn wedstrijden in noord. Nu mag het gepromoveerde M.S.C. haar kunsten gaan vertonen in de 4e klasse oost. Waar de eigenzinnige kerkdorpen rondom Zwolle traditioneel goed zijn vertegenwoordigd.

S.V. Zalk heeft een redelijke oefencampagne gehad, met een goede start van de beker tegen VV Hattem (2 – 2). Waarna de tweede wedstrijd tegen E.Z.C. (0 -0) niet slecht was, maar ook niet goed te noemen is. Kon het in de laatste wedstrijd in de beker dit seizoen geen verzet bieden tegen de Elburger SC (6 – 1).

De wedstrijd van aanstaande zaterdag S.V. Zalk tegen M.S.C. zal gespeeld worden op sportpark “An de Steege” in Zalk de aftrap zal plaats vinden om 14.30 uur.

Naast deze wedstrijd zullen op sportpark “An de Steege” ook de jongens en meiden van Onder 11 spelen tegen Go Ahead Kampen 11-1 om 9.00 uur en om 11.00 uur staat de wedstrijd van Onder 15 op het programma tegen WHC 15-4.