‘s-Heerenbroek wint met 1-2 van Wijthmen

De ‘s-Heerenbroekers kwamen geweldig uit de startblokken tegen Wijthmen.
De 1ste helft was ‘s-Heerenbroek de bovenliggende partij. Ze lieten het balletje makkelijk rond gaan en hierdoor had Wijthmen er weinig grip op, ‘s-Heerenbroek kwam tot veel kansen in de eerste helft. Maar verder dan een buitenspelgoal van Jesper Wennemers en een bal op de lat kwamen de groenhemden niet. De bal wilde er maar niet in.

Na een diepe bal van Daan Boersma op Jesper Wennemers raakte een Wijthemer verdediger de ‘s-Heerenbroeker aanvaller (uitstekend vastgelegd door de fotograaf van dienst). Scheidsrechter Letschert wees naar de stip. In de 29ste minuut wist Rob Henniphof met deze penalty de 0-1 te maken. 3 minuten later scoorde Jonno Pruim de 0-2 voor ‘s-Heerenbroek.

Na de 0-2 werd het spel van de ‘s-Heerenbroekers wat minder overtuigend maar werden nog wel enkele kansen bijeen gespeeld. Zo ook een 1 op 1 kans met de keeper, Daan Boersma stifte hem over de lat en verzuimde hiermee de stand te vergroten.

Ook Wijthmen kreeg nog een gorte kans, maar die ging er wonder boven wonder niet in, eind 1ste helft. rusten met een 0-2 voorsprong.

De 2de helft kwam Wijthmen sterk uit de kleedkamer ze speelden erg aanvallend en zaten goed op hun duels. Hierdoor werd 2de helft nog spannend.

Na ongeveer een uur gespeeld kwam na het moeilijke uitverdedigen van ‘s-Heerenbroek Wijthmen op een 1-2 stand door een voorzet die werd ingekopt. De 2de helft probeerde ‘s-Heerenbroek het nog wel maar kwamen ze niet zo makkelijk voor de goal als in de 1ste helft. Beide teams hadden kansen om te scoren maar wisten niet meer te scoren. Wijthmen kwam nog een paar gevaarlijk voor de goal maar door een goed keepende Jelmer Visser lukte het ze niet om de gelijkmaker te maken.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-2 een goede uitzege voor ‘s-Heerenbroek. Wijthmen uit, altijd lastig, maar dit keer wel met 3 punten huiswaarts.

Verslag: Sander Wennemers