Wit-Blauw / Green Organics laat AVO/Assen kansloos

De korfballers van Wit-Blauw hebben goede zaken gedaan in de overgangsklasse. Tegen zaalhoofdklasser AVO uit Assen lieten de Kampenaren zien momenteel de zaakjes goed op orde te hebben. Vanaf het beginsignaal werd de tegenstander kansloos gelaten wat uiteindelijk resulteerde in een klinkende 21-14 overwinning.

Vooraf werd deze zaterdag gevreesd. Een huwelijk van Gert de Vries op de vrijdagavond werd door de gehele selectie krachtig en stijlvol gevierd, dus was het afwachten wat het gevolg zou zijn voor de benen. Maar vanaf minuut één werd AVO duidelijk gemaakt dat er helemaal niets te halen viel in Kampen. De spelers en speelsters lieten als team zien dat er dit seizoen met hen rekening gehouden moet worden. En uitgerekend Gert de Vries was het die zijn eigen cadeau ging uitpakken. Met 6 treffers en een schotpercentage van 83% maakte hij samen met Surinaams international Vladimir Slot (8 treffers) het uitstekende voorwerk van hun teamgenoten af. Er werd direct uitgelopen naar een 5-1 voorsprong waarna AVO zich weer terugvocht in de wedstrijd tot 5-4. Maar daarna was het klaar met de tegenstand. De mouwen werden nog meer opgestroopt wat leidde tot een 12-5 ruststand.

Ook na rust bleken de neuzen van de spelers en speelsters dezelfde kant op te staan. Gedisciplineerd werd het spel voortgezet en werd de voorsprong uitgebouwd tot 20-10. Coach Jelle Visscher gaf het publiek en het team de wissel die bij deze wedstrijd hoorde. Gert de Vries mocht na vrijdag nog een dagje de gevierde man spelen. Enkel mogelijk gemaakt door een team die liet zien dit jaar stappen te hebben gemaakt en in de breedte zeker sterker is geworden. Niet alleen door de komst van Jesse Postma en Sanne Klappe maar ook getuige de sterke wedstrijd die Bjorn Velema speelde en debuteerde. Eindstand 21-14.

Verslag: Wit Blauw