KHC wint ook 2e competitiewedstrijd van SV Epe

Foto: John Zoetebier

In de 1e thuiswedstrijd voor de competitie moest aangetreden worden tegen SV Epe. KHC dat vorige week de eerste punten wist te behalen door een moeizame uitoverwinning op Hulzense Boys, trad in de zelfde formatie aan. SV Epe had vorige week gelijk gespeeld tegen buurman Dos Kampen. 

De wedstrijd kwam direct op gang. KHC kreeg al in de 2e helft een dot van een kans. Tim Sleifer speelde zich vrij, en pegelde de bal hard richting het doel. De harde inzet ging maar rakelings naast. Daarna golfde het spel wat op en neer, met een veld overwicht voor KHC. KHC kwam dan ook op voorsprong. In de 12e minuut werd het 1-0. Burak Alp speelde spits Jorik Schuur aan die de bal fraai binnen schoot. Hierna begon KHC ontzettend slordig te spelen en wist de bal moeizaam in de ploeg te houden. 1n de 16e minuut kreeg Epe in de omschakeling een enorme kans na slordig balverlies op het middenveld. Gelukkig voor KHC wist doelman Steven Vonk redding te brengen. Leroy Knol had KHC voor rust op 2-0 kunnen brengen. Bij een voorzet van Jarron de Lange had hij de bal voor het intikken. Maar de inzet ging rakelings naast het doel. Hierna nog wat kansen maar gescoord werd er niet meer voor rust. 

Na de rust werd het spel wat beter en KHC kreeg mogelijkheden de score op te voeren. Boaz Smits speelde zich knap vrij en met een schuiver via de paal scoorde hij de 2-0. Hierna zakte de wedstrijd weer ver weg en werd er matig gespeeld. KHC kreeg wel de beste kansen. Invaller Livai Vos had de bal en voor het intikken maar had geen geluk in de afwerking. Boaz Smits gooide de wedstrijd in de 85e minuut in het slot door de 3-0 te scoren. Hierna kreeg Epe nog een enorme kans. Maar doelman Steven Vonk wist de inzet met de vingertoppen tegen de lat te tikken, waarna Jarron de Lange de bal van de lijn haalde. Eindstand 3-0. 

Resumerend: KHC heeft wederom terecht gewonnen zaterdagmiddag van een tegenstander die hard werkte maar technisch de mindere was. KHC speelde onrustig aan de bal en de passing moet vele malen beter. De sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Rik Steen uit Wierden die de kaarten op zak hield zaterdagmiddag. 

Volgende week zaterdag speelt KHC haar 3e competitiewedstrijd. Het komt dan uit tegen Noordscheschut. De Drentse formatie wist buurman Dos Kampen te verslaan. Na een 1-0 achterstand wist het in de slotfase terug te komen tot 1-2 en pikte de punten zo mee uit Kampen. KHC zal uiterst geconcentreerd aan de start dienen te verschijnen volgende week zaterdagmiddag. De Drentenaren staan bekend om hun inzet en strijdkracht. Maar KHC kan dat ook, en zal zeker niet onder willen doen. 

De wedstrijd zaterdag op Sportpark De Meulewieke in Noordscheschut begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rene Wijma uit Oosterwolde (fr) 
KHC gaat met de bus vertrek 12.00 uur

Verslag: Tjibbe van Dijk