Wilsum wint ook tweede wedstrijd, ditmaal tegen Kampen

Wilsum heeft de 3-1 overwinning op VSW een goed vervolg gegeven. De oranjehemden waren in Kampen met 1-4 te sterk voor komen. Na een sterk half uur nam Wilsum al een 0-3 voorsprong via treffers van Bart Schoonhoven, Alwin vd Wetering en Joram Riezebos. Na een fout bij Wilsum deed Kampen voor rust nog wel iets terug. Wilsum controleerde de tweede helft, gaf bijna niets weg en wist via Melvin Hofstede nog de 1-4 te maken. Zo is Wilsum prima gestart aan de competitie!

Wilsum startte deze middag als volgt: Teko Malanda – Patrick Plette, Noël Hofstede, René Dorgelo, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Joram Riezebos. Gert Jan Sollie – Rienk vd Wetering (c), Bart Schoonhoven. Jesse Riezebos, Sander Riezebos, Danny Beks, Dennis Zwanepol, Melvin Hofstede en Marijn Mijnheer namen plaats op de bank.

Wilsum nam direct het initiatief. De ploeg van trainer Christiaan Akse begon scherp aan de wedstrijd en kreeg al snel een eerste mogelijkheid, maar na een prima aanval werd een kopbal van Alwin vd Wetering over het doel getikt. De thuisploeg loerde op de counter en bracht, bij balverlies van Wilsum, de bal zo snel mogelijk naar voren op de snelle rechtsbuiten. Wilsum was een aantal keer slordig aan de bal, waardoor ook Kampen kansen rook. Eenmaal ontsnapte de rechtsbuiten, maar ging zijn schot over.

Wilsum was sterker in de openingsfase en drukte dit ook uit in de score. Na een prachtige voorzet van Gert Jan Sollie kon Bart Schoonhoven van dichtbij simpel binnentikken: 0-1. Niet veel verdubbelde Wilsum de voorsprong. De bedrijvige Rienk vd Wetering loste een schot op doel, de doelman van Kampen kon deze bal niet klemmen en in de rebound schoot Alwin vd Wetering raak: 0-2. Een paar minuten later leek Kampen terug te komen op 1-2. Wilsum leed slordig balverlies en de Kampenaren schakelden snel om. Een schot van de linksbuiten ging via het been van Noël Hofstede en via de hand van Teko nog net op de paal.

Even later was het aan de andere kant wel weer raak. Patrick Plette stuurde Rienk vd Wetering diep, de captain van Wilsum legde de bal terug op Joram Riezebos en Riezebos schoot de bal beheerst in de verre hoek: 0-3. Een prachtige aanval en de beslissing leek een feit. Leek een feit, want Kampen kwam direct terug tot 1-3. Een fout in de opbouw van Wilsum zorgde ervoor dat de spits alleen op Malanda af kon gaan. Malanda redde in eerste instantie nog katachtig, maar op de rebound van de linksbuiten was hij kansloos: 1-3. Vlak voor rust was Wilsum nog heel dichtbij de 1-4, maar een kopbal van Noël Hofstede eindigde op de lat. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-3 stand.

In de rust gaf trainer Akse aan tevreden te zijn over het eerste half uur. Wel moest Wilsum nog wat balvaster zijn. Akse waarschuwde Wilsum voor de start van de tweede helft, waarin Kampen ongetwijfeld druk zou gaan zetten.

Aan het begin van de tweede helft had Wilsum een fanatiek Kampen verwacht. De thuisploeg koos er echter voor om iets meer in te zakken en Wilsum de ruimte te geven om op te bouwen. De oranjehemden deden dit nu een stuk beter. De bal ging achterin rustig van voet tot voet en op het juiste moment werd er naar voren gespeeld. Echt grote kansen leverde dit niet op voor Wilsum, maar doelman Malanda kreeg ook niets te doen.

Met nog een half uur te spelen kwam Dennis Zwanepol noodgedwongen in de ploeg voor Gert Jan Sollie. Hierdoor schoof Jelmer Sollie door naar voren. Diezelfde Sollie kreeg een enorme kans om de 1-4 te maken. Na miscommunicatie bij Kampen achterin viel de bal voor de voeten van Jelmer Sollie en Joram Riezebos. Laatstgenoemde leek er een stuk beter voor te staan, maar Sollie greep zijn kans. Zijn inzet werd geblokt en leverde geen doelpunt op. Even later gingen Noël Hofstede en Bart Schoonhoven naar de kant. Zij werden vervangen door Marijn Mijnheer en Melvin Hofstede. Kampen kreeg eenmaal een kansje om te scoren toen Wilsum balverlies leed in de opbouw, maar het rolletje van de spits werd eenvoudig gepakt door Teko.

De thuisploeg ging in het laatste kwartier steeds meer risico nemen. De bal werd veelvuldig lang gespeeld richting de voorwaartsen, maar Wilsum gaf niets weg. Zelf had Wilsum nog wel 1-4 kunnen maken; Patrick Plette ontsnapte aan de rechterkant, trok de bal voor op Sollie, maar zijn inzet verdween op de buitenkant van de paal. Even later werd Jelmer Sollie nog vervangen door Danny Beks. De 1-4 kwam uiteindelijk ook nog op het scorebord terecht. Melvin Hofstede kopte een hoekschop van Rienk vd Wetering keurig in: 1-4. Na deze goal vond de arbiter het mooi geweest. Zo eindigde het duel in een verdiende 1-4 overwinning voor Wilsum.

Zo staat Wilsum na 2 wedstrijden nog op 6 punten, evenals Alcides en buurman ‘s-Heerenbroek. Volgende week staat er een lastige thuiswedstrijd op het programma. Dan neemt Wilsum het op tegen titelkandidaat MSC Meppel.

Verslag: Patrick Plette