‘s-Heerenbroek wint met 3-0 van Fc Ulu Spor

Vrijdagavond laat gaat de telefoon in de kandelaar. Het is Ulu Spor dat belt, met de vraag of ’s-Heerenbroek ook in haar uittenue wil spelen. De Zwollenaren zouden namelijk niet beschikken over een uittenue. De groene draken van ’s-Heerenbroek, in zwarte tenues in een thuisduel? Dat is toch niet helemaal passend…. Wonder boven wonder bleek Ulu Spor toch te beschikken over uittenues en konden zij in hun rode tenue aan de aftrap beginnen.

Op een wisselvallige 1e van oktober had het veld te lijden onder de vele regen die neer kwam vallen. De zon bleek echter gaandeweg de middag de overhand te krijgen en op een zware grasmat was het heerlijk voetballen. Dat deden de groenhemden dan zeker ook, vooral in de eerste helft was ’s-Heerenbroek duidelijk de bovenliggende partij.

Dat begon al snel na de aftrap, met een grote kans voor spits Rob Henniphof, die de bal overschoot en tijdens of na zijn schot geblesseerd raakte. De eerste wissel, Meule, moest al vroeg van de (krappe) bank komen. Het spelbeeld veranderde echter niet na deze wissel en ’s-Heerenbroek bleef zoeken naar de openingstreffer. Ulu Spor moest het hebben van de grote en sterke spits die af en toe van afstand het doel van Jelmer onder vuur probeerde te nemen.

Na een corner van Daan, die Wiljen niet lekker wist te controleren (dit overkwam hem vorige week op soortgelijke wijze), kwam de bal in de voeten van Jonno, die op de achterlijn een actie in zette en de bal voorgaf op Jesper. Jesper wist de bal binnen te schieten. 1-0! Vervolgens werden nog wat kansen bij elkaar gespeeld, maar zonder het doel te treffen.

Henri de Leeuw weet met zijn rechterpoot vanaf rand 16 de 2-0 binnen te schieten. Voor en na deze goal wist de grensrechter van Ulu, aangemoedigd door de eigen achterhoede en dug-out nog tweemaal een goal van ’s-Heerenbroek voor buitenspel te laten afkeuren.

Vlak voor de rust steeg het lekkere najaarszonnetje de linksbuiten van de bezoekende ploeg naar het hoofd. De wedstrijd werd al wat meer vechtvoetbal en de (on)nodige duels waren van weerszijden soms hard. De aanvaller van Ulu kreeg een rode kaart voorgeschoteld van de jonge scheidsrechter uit Zwolle. Welke de wedstrijd vervolgens keurig verdere leidde en verdere escalatie wist te voorkomen. De 15 minuten theepauze die niet veel later volgde was ook zeer welkom.

Die thee werkte op beide ploegen bijzonder kalmerend, van de verhitte strijd vlak voor rust was weinig meer te merken in de 2e helft. ’s-Heerenbroek wist niet te profiteren van de man-meersituatie en creëerde slechts enkele kansen, zonder daadwerkelijk heel gevaarlijk te worden.

Typerend was nog wel een aanval over rechts waarbij Jonno naar binnen trok, twijfelde wat hij moest doen, de korte hoek lag open maar hij koos voor een voorzet, die echter als rolletje in de handen van de Zwolse doelman belandde. Luid klonk over het veld “DIT MEEN JE NIET!!?” maar helaas, het was toch echt zo, wederom een niet geslaagde aanval en de marge nog steeds op 2.

Ulu Spor was nog tweemaal dicht bij de aansluitingstreffer. Een één-op-één duel met Jelmer en een goed schot vanaf de rechterhoek van de 16, die uiteenspatte op de kruising, bleven echter onbenut.

’s-Heerenbroek wist de bevrijdende 3-0 nog wel binnen te schieten. Met een schuiver in de verre hoek zette Jonno de 3-0 eindstand op de borden.

Na een goede eerste helft en een zwakke tweede helft konden weer 3 punten worden bijgeschreven. ’s-Heerenbroek staat met 6 punten uit 2 duels gezamenlijk met Wilsum en Alcides bovenaan in 4E. 

Dinsdag volgt in en tegen Lelystad ’67 nog een oefenwedstrijd. Volgende week, 8 oktober, volgt het 2e thuisduel tegen Reaal Dronten, de nummer 5 van de competitie. Een uitdagende tegenstander om de reeks tegen voort te zetten.

Bedankt voor het lezen, en graag zien we u ook komende zaterdag weer langs de lijn van het Broekerland.

Verslag: Sander Wennemers