KV Dos Kampen wint van Noordenveld

Afgelopen zaterdag mochten de korfballers van DOS zich opmaken voor hun vierde competitiewedstrijd tegen Noordenveld uit Roden. De spelers van DOS wisten na een uiteindelijk spannende wedstrijd de punten mee naar huis te nemen. De scheidsrechter R. Turk floot de wedstrijd af met een eindstand van 16-18.

Dos begon niet scherp wedstrijd en kwam na 3 minuten al op 3-0 achterstand. Daarbovenop kwam ook nog een harde regenbui, wat het spel van de korfballers van DOS niet bevorderde. Het leek even op dat Noordenveld de overhand zou nemen, maar mede door Dennis van Putten wist DOS zich goed te herpakken en kwamen terug naar 5-10. Beide ploegen gingen met rust de kleedkamers in met een stand van 7-10.

De tweede helft liet DOS Noordenveld toch nog dichterbij komen naar een 10-11. Hierna verliep de wedstrijd gelijk op met de nodige spanningen en overtredingen. Toch wist DOS aan de betere kant te blijven. Mede door het doorslaggevende doelpunt van Laureen Kok, die het verschil maakte naar 2 doelpunten in de 29e minuut, gaf DOS de winst niet meer uit handen. Trainer Michaël Jongman merkte achteraf op: “Na de 5-10 vergaten we door te drukken, hierdoor bleef het nog een wedstrijd. Hier moeten we als team stappen in maken en meer geduld durven opbrengen om het gat groter te maken. Uiteindelijk mogen we gewoon blij zijn met 2 punten! Richting ZKC volgende week is dit natuurlijk ook erg fijn.”

Doelpunten DOS: Dennis van Putten 4x, Daan Schinkel 4x, Camiel van Keulen 3x, Matthijs Bastiaan 3x, Laureen Kok 3x, Willemijn Korteschiel 1x

Verslag: KV Dos Kampen