Zalsman Reflex wint van Webton Hengelo ( 3-2 )

Een uurtje later dan gebruikelijk begon onze wedstrijd tegen Hengelo. Na onze puike overwinning van vorige week waren we benieuwd wat we tegen de blauw gele mannen uit Hengelo konden.

We begonnen met dezelfde basis als vorige wedstrijd. Lukas en Thijs op passer-Loper, Yvo op dia, Erik en Thomas op midden en Chiel als setter. Aangezien we een kleine selectie en geen libero hebben kwam Job er veel in om voor de middens te gaan passen.

De eerste twee sets kwamen we gelijk in de flow! Goede servicedruk, veel aanvalsdruk op de buitenkanten en weinig eigen fouten. Ook de middenmannen maakten hun puntjes. Dit trokken we ook door in de derde set, we kwamen 6-2 voor, maar toen was de flow even helemaal weg. Dit resulteerde in twee sets met mager volleybal met een hoge foutenlast.

Eind vierde set was er een miscommunicatie over een freeball bij Webton, waardoor de bal op de grond viel, een kantelpunt. Het geloof in eigen kunnen kwam terug en daarbij ook de vechtlust. Deze set werd nog wel verloren, maar het gevoel was er weer.

De vijfde set begon gelijk goed! Praktisch de hele set hebben we voorgestaan, door middel van een hoge servicedruk, goede block-defence en meerdere fouten aan de kant van Hengelo sleepten we de set binnen met 15-9!

Kortom, een mooie wedstrijd, met ups&downs, 9 kwartier aan volleybal en een puntenstand van 104 om 104. Mooie pot! Ook in het speciaal een bedankje aan de scheidsrechter in deze week, bedankt voor het fluiten!

A.s. zaterdag spelen we tegen de andere ploeg uit het oosten van het land, dan gaat de rit naar Doetinchem!

Verslag: Thomas Botter