Wit-Blauw vergeet overwinning te stelen

Na de prima partij vorige week tegen AVO was Wit-Blauw het alles er aan gelegen om dit in Zuid-Laren een goed gevolg te geven. Dit lukte gedeeltelijk. Een moeizame wedstrijd tegen Ritola werd omgezet in een uiteindelijk terechte puntendeling, 20-20. Daar waar een overwinning gestolen kon worden.

Het goede voorbeeld werd gegeven door het 2e van Wit-Blauw, onder leiding van Taylor Koning. Zij wisten keurig te winnen met 17-19 en nestelde zich met deze overwinning bovenin de ranglijst. Aan het vlaggenschip de opdracht om deze uitslag een mooi vervolg te geven. De opdracht was lastig. Ritola staat bekend als een stugge ploeg en scherpte in alle duels werd geeist. De eerste helft was er amper verschil in kwaliteit en werd er om en om gescoord wat resulteerde in een 10-11 voorsprong bij rust. Het was aan de zijde van Wit-Blauw niet goed. Vele opgelegde kansen werden gemist waardoor er wat ruimer afstand kon worden genomen.

Na de rust leek het of bij Ritola allemaal wat meer lukte. Soms werd er uit onmogelijke standen gescoord en ook was de concentratie aan Kamper zijde wat minder. Hierdoor kon de ploeg uit Zuid-Laren steeds op voorsprong komen en blijven. Uiteindelijk werd het gat nooit groter dan 2, wat de hoop op een resultaat nooit deed vergaan. De in het veld gekomen Jesse Postma en Tom Westerveld deden mede het tij keren. Zij brachten de nodige power. Met name Tom Westerveld, die zijn basisplek dit seizoen moest afstaan, maakte het verschil in de slotfase. Met een drietal knappe doelpunten bracht hij de ploeg in een winnende positie. Het was uiteindelijk Vladimir Slot die 30 seconden voor tijd Wit-Blauw op een 19-20 voorsprong bracht. Helaas kon deze voorsprong niet over de streep gebracht worden en was het Ritola die in de slotseconden de 20-20 binnen schoot.

Wellicht waren de twee punten iets teveel van het goede geweest en kon toch naar tevredenheid het punt gevierd worden. Conform beeld van de wedstrijd een terechte uitslag.

Volgende week wacht thuis de confrontatie met CSL, 15.30 uur Sportpark Hagenbroek. Bij winst kan de ploeg dan de 2e plek stevig in handen nemen.

Verslag: Wit-Blauw