Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – DZOH

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen met 2-4 bij VV Heerenveen. De rood-gelen speelden een redelijke 1e helft. Jarni Koorman zette in de 12e minuut zijn ploeg op voorsprong. De aanvallende middenvelder, die overkwam van TOP Oss, kon van dichtbij binnen schieten. Vier minuten later vergrootte Kelvin Groothand de score, 0-2. De thuisploeg stond met de laatste linie telkens ontzettend hoog op en daardoor lag er heel veel ruimte achter de verdediging. Vijf minuten voor rust werd Gijs van Enk door de doelman binnen de zestien meter onderuit gehaald en Wilbert Wessels schoot de penalty onberispelijk raak, 0-3. Na rust een beter VV Heerenveen en GAK was niet bij de les. Door twee doelpunten van Bram Duijker in de 50e en 82e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd. Invaller Nico Veldman besliste in de 85e minuut het duel, 2-4. Op een lastig bespeelbaar grasveld was het geen goede wedstrijd van GAK, maar de drie punten gingen mee naar Kampen.

Aankomende zaterdag komt DZOH uit Emmen naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Marc van Meel is de competitie goed gestart met vier punten uit twee wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen ASV Dronten en de week ervoor wonnen de Drentenaren met 1-2 bij Achilles’12 in Hengelo. Meest opvallende speler bij DZOH is Anco Jansen. De Zwollenaar heeft een grote staat van dienst in het profvoetbal. Hij was actief bij PEC Zwolle, FC Groningen, Cambuur Leeuwarden, BV Veendam, De Graafschap, Roda JC en FC Emmen. Sinds deze zomer is Jansen terecht gekomen bij de 1e klasser uit Emmen. Hij zal zoals het nu lijkt ook aan de aftrap verschijnen. Er is geen historie tussen Go-Ahead Kampen en DZOH.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:

* WHC – Quick’20
* Noordscheschut – KHC
* SVI – DOS Kampen
* Epe – SVZW
* ASV Dronten – Achilles’12
* Hulzense Boys – VV Heerenveen

Beide ploegen hebben vier punten behaald uit twee wedstrijden. DZOH is een grote onbekende voor Go-Ahead Kampen. De rood-gelen zullen vanuit hun eigen kracht deze wedstrijd gaan benaderen. Ondanks de 2-4 overwinning bij VV Heerenveen was er op het spel nog zeker het nodige aan te merken. Dat zal aankomende zaterdag absoluut beter moeten om de drie punten in eigen huis te houden. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Semih Kiremit uit Almelo. Tot zaterdag !!

Robert Hamer.