Thuisverlies Ten Brinke Set-Up tegen VC Zwolle

Voorsterslag /VC Zwolle HS 1 was de tegenstander voor de eerste thuiswedstrijd van Ten Brinke Set-Up HS 1 dit seizoen. Een bekend team aangezien Set-Up in de voorbereiding Zwolle ook al was tegengekomen. Om deze reden wist men wat er verwacht kon worden, namelijk een team met veel lengte en aanvalskracht.

De eerste set werd fanatiek gestart met een goed gevulde tribune voor de support. De pass hadden wij redelijk onder controle, waarna de aanval opgebouwd kon worden. Al snel bleek echter dat het lastig was om langs de hoge blokkering van de tegenstander te komen. Zwolle had daarop zijn zaakjes goed op orde. Dankzij een goede pass konden zij hun aanvallers goed bedienen welke daarop veel scorend vermogen hadden. Slimme ballen werden afgewisseld met hard geslagen ballen. Set-Up kon de set redelijk meekomen maar Zwolle trok aan het langste eind. Het werd 22-25 voor Voorsterslag.

De tweede set moest er wat veranderen, dus koos Gaillard ervoor om weer met twee spelverdelers te spelen hetgeen wij in de eerste set niet deden. Dit wierp zijn vruchten af. Ook deze set gingen beide teams weer gelijk op maar Set-Up wist naarmate de set vorderde een voorsprong te pakken op Voorsterslag van 21-17. Helaas konden de IJsselmuidenaren deze voorsprong niet vasthouden en benutten. Voorsterslag verdedigde een aantal ballen knap waarop zij hun punt wel scoorden. De set die eigenlijk afgemaakt moest worden door Set-Up ging naar Voorsterslag met 22-25.

Teleurgesteld van de tweede set werd er begonnen aan de derde set om het tij nog te keren. Helaas bleven de IJsselmuidenaren aan lopen tegen hetgeen zij in de eerste twee sets ook al tegenkwamen. Punten werden met moeite gescoord en er kon niet genoeg druk bij de tegenstander neergelegd worden om ons eigen spel te kunnen spelen. Deze set werd wederom verloren met 22-25.

Na ook de derde set verloren te hebben was het geloof weg en werd het niveau van spelen slechter. Er werden nog een aantal wissels gedaan maar dit kon niet voorkomen dat ook deze set verloren werd met 18-25.

Een 4-0 verlies waaruit de spelers van Set-Up, hun lessen kunnen leren. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op 8 oktober tegen Avior HS 1 in Deventer.