KV Dos Kampen wint van Quick’21

Kampen – Afgelopen zaterdag wisten de korfballers van KV DOS Kampen / Unique Waterontharders de winst en daarmee dus 2 punten te pakken tegen Quick ‘21. Het ging lang gelijk op, maar in de slotfase wist dos de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een eindstand van 23-21 floot scheidsrechter G. van Garderen de wedstrijd af.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de 2 ploegen en dat is het ook zeker geworden! In de eerste 5 minuten waren er al 3 strafworpen uitgedeeld, een teken dat zowel bij dos als bij Quick ‘21 er foutjes werden gemaakt. De eerste helft wist de ploeg uit Garyp de voorsprong te houden, echter wist de ploeg uit Kampen dit goed bij te houden. Hierdoor kreeg Quick ‘21 niet de kans om verder uit te lopen dan 1 à 2 doelpunten. Met een stand van 10-11 gingen beide ploegen de rust in. DOS kwam sterk de rust uit, waardoor ze de voorsprong over namen. Mede door een mooie korte kans van Camiel van Keulen in samenspel met Alwin Kok. Aan de kant van DOS is er in de 15e minuut van de 2e helft een vak wissel gedaan door 2 heren om te draaien. De ploeg uit Kampen wist de voorsprong te behouden, maar het lukte de dossers niet om verder uit te lopen dan 1 à 2 doelpunten. In de slotfase was het daarom ook zenuwslopend voor beide teams, maar DOS wist de winst te pakken. Met nog een goal van Emma de Ruiter in de laatste secondes van de wedstrijd floot de scheidsrechter de wedstrijd af met een eindstand van 23-21.

“Het was een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. We komen goed de rust uit en komen daardoor vervolgens op een voorsprong. De dames scoorden veel goals, waardoor de druk niet op 1 of 2 personen kwam. Ik ben dan ook blij met de energie die de ploeg heeft geleverd!” Aldus trainer van DOS Micheal Jongman. De kamper ploeg mag zich nu gaan klaarmaken voor de uitwedstrijd tegen KVW ‘22 aankomende zaterdag om 15.30 op sportpark Rodenburg in Leek. Beide ploegen hebben 7 punten in de competitie, dus het is een belangrijke wedstrijd!

Doelpunten DOS: Laureen Kok 7x, Dennis van Putten 5x, Iris van Dijk 3x, Mathijs Bastiaan 3x, Camiel van Keulen 3x, Alwin Kok 1x, Emma de Ruiter 1x

Verslag: Willemijn Korteschiel