‘s-Heerenbroek aan kop na zege in Meppel (1-2)

โ€™s-Heerenbroek heeft zaterdag goede zaken gedaan tegen MVV Alcides, door een 1-2 overwinning in Meppel en het gelijke spel van Wilsum bij Zalk gaan de groene draken alleen aan kop in de vierde klasse E.

Voorafgaand aan de wedstrijd maakte trainer Freddie van den Burg duidelijk dat de groene draken scherp in de duels moesten zijn tegen de jonge ploeg uit Meppel. Voor de rest was er weinig bekend over de ploeg uit Meppel die dit seizoen voor het eerst bij โ€™s-Heerenbroek in de competitie is ingedeeld. Door het toch wat late aanvangstijd (16:00) kon menig speler her en der nog wat bijklussen. Uiteindelijk begon โ€™s-Heerenbroek in de volgende formatie aan de wedstrijd: Rutger Plette stond op goal, de verdediging werd gevormd door Wiljen van Ittersum, Rik Kroeze, Gert Kwakkel en Sander Wennemers. Op het middenveld mochten Bernard Stoel, Martin van Ittersum en Daan Boersma beginnen. Het aanvalstrio werd gevormd door Jonno Pruim, Henri de Leeuw en Jesper Wennemers. Op de bank namen Bjรถrn Wezenberg, Niek Boersma, Seth Postma en Sem Pruim plaats. 

โ€˜s- Heerenbroek begon zwak aan de wedstrijd, Alcides had weliswaar veelvuldig de bal maar tot echte kansen kwam de ploeg uit Meppel niet. Na een kwartier te spelen kwamen de groene draken toch wat verrassend op 0-1. Na een snelle actie van Jonno Pruim aan de rechterkant werd een strakke voorzet van Pruim bij de tweede paal binnengeschoten door Jesper Wennemers. Deze treffer gaf โ€™s-Heerenbroek een goed impuls en de groene draken knokten zich langzaam de wedstrijd in. Op slag van rust kwam โ€™s-Heerenbroek heel effectief op 0-2 nadat een corner van Jonno Pruim goed werd binnengekopt door Henri de Leeuw. Voor de trainers Freddie van den Burg en Bo van de Wetering ook een mooi moment na veelvuldig de corner onder aandacht te hebben genomen. In de laatste secondes van de eerste helft kon โ€™s-Heerenbroek zelfs op 0-3 komen maar een poging van Jesper Wennemers werd wild overgeschoten. 

In de rust werd Daan Boersma gewisseld voor Bjรถrn Wezenberg. โ€™s-Heerenbroek begon scherper aan de tweede helft maar de eindpass was mede door het donkergroene vol met zwarte korrels bezaaide kunst(gras)veld vaak onzorgvuldig of te hard. Alcides werd in het laatste kwartier nog een paar keer gevaarlijk, maar mede door goed verdedigend werk en een uitstekende redding van keeper Rutger Plette wist โ€™s-Heerenbroek vooralsnog een goal te voorkomen. In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen Niek Boersma en Seth Postma in het veld voor Jonno Pruim en Henri de Leeuw. Voor de 16 jarige Postma betekende dit zijn competitiedebuut in het eerste elftal. Vlak voor tijd wist Alcides dan toch te scoren, een volley vanaf de rechterkant werd in het doel geschoten. Diep in de blessuretijd was het nog spannend voor de groene draken maar een schot en scrimmage voor het โ€™s-Heerenbroeker doel leidden niet tot een gelijkmaker en zo kon โ€™s-Heerenbroek met drie punten terug huis. 

Volgende week zaterdag is er geen competitiewedstrijd, donderdag wordt er wel gespeeld tegen Olympia 28 in Hasselt om 20:00 uur. De competitie wordt voor koploper โ€™s-Heerenbroek hervat op zaterdag 29 oktober om 14:30 tegen VSW Windesheim. De laatste twee duels tegen VSW werden verloren dus โ€™s-Heerenbroek zal zich moeten gaan revancheren om de koppositie vast te houden.

Verslag: Sander Wennemers