Thermostaat stadhuis gaat twee graden lager

De gemeente Kampen draait de thermostaat in het stadhuis per 1 november 2 graden lager om zo minder gas te verbruiken. De gemeente volgt hierin landelijk beleid en geeft op deze manier gehoor aan de landelijke oproep tot energiebesparing. Daarnaast gaat de gemeente in overleg met de gebruikers van de overige gemeentelijke panden om ook hier de temperatuurinstelling te verlagen. Ook huurders van gemeente panden worden opgeroepen om de thermostaat terug te draaien.

“Als gemeente willen op deze manier gas besparen en het goede voorbeeld geven. Als je ziet wat er in Oekraïne gebeurt en dat wij kunnen bijdragen door de verwarming iets lager te zetten, dan lijkt ons dat een kleine moeite. We moeten met zijn allen ons best doen in de strijd tegen de energiecrisis. Verder past het lager zetten van de verwarming ook goed bij de doelen op het gebied van duurzaamheid”. Aldus Wethouder Bernard van den Belt