Vanavond Lezing Teun Toebes en opening Geheugenpunt

Op woensdag 26 oktober om 19.30 uur geeft Teun Toebes een lezing in Bibliotheek Kampen. Aansluitend wordt het geheugenpunt geopend. Een antieke kast vol informatie en materialen voor én over mensen met dementie.

Een betere wereld voor mensen die leven met dementie
Teun Toebes kijkt niet alleen anders, hij leeft ook heel anders. Hij woont al meer dan een jaar vrijwillig op een gesloten afdeling in een verpleeghuis en schreef hier een bestseller over. Deze jonge zorgvernieuwer staat voor een betere wereld voor mensen die leven met dementie, want hij vindt dat ieder mens recht heeft op een zo’n goed mogelijke levensstandaard, ongeacht leeftijd of diagnose. Daarom is hij ruim twee jaar geleden gaan wonen in een verpleeghuis om te ervaren hoe mensen met dementie leven en van ze te leren. Want alleen door naar mensen met dementie zelf te luisteren kunnen wij hun en daarmee tegelijk onze wereld veranderen. Want het is volgens Teun hoogtijd dat die werelden samenkomen!

Opening Geheugenpunt
Net als Teun Toebes is ook Bibliotheek Kampen op een missie. Wij willen een toegankelijke plek zijn voor iedereen, vooral ook voor mensen met dementie en ander hersenletsel en hun naasten. Daarom openen we aansluitend aan de lezing van Teun Toebes het Geheugenpunt op de begane grond van de Bibliotheek. Het Geheugenpunt is er speciaal voor volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie die in zorginstellingen wonen. Daarnaast hebben we informatie voor mantelzorgers.  Er staat een tafel met stoelen vlak bij de kast. Op donderdagmiddag staat er koffie en thee voor u klaar. Iedereen die te maken heeft met dementie, zelf of als naaste, is van harte welkom! We hebben ook een aantal materialen die we uitlenen, zoals een herinneringskoffers en spellen voor geheugentraining. Deze spellen kunt u lenen en terugbrengen op donderdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur. De rest van de informatie in en bij de kast is altijd te raadplegen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. 

Geheugenpunt foto: Bibliotheek Kampen

Meld je aan voor de lezing en opening van het geheugenpunt via www.bibliotheekkampen.nl/agenda. We doen aan waardebepaling achteraf. Na afloop van de lezing ontvang je een mail met daarin de mogelijkheid om bij te dragen in de kosten van deze activiteit.