Molenbrug dit weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Rijkswaterstaat voert van zaterdag 22 oktober 04.30 uur tot zondag 23 oktober 22.00 uur inspecties en onderhoud uit aan de Molenbrug in Kampen. Tijdens de werkzaamheden is de weg over de brug (N764/Mr. J.L.M. Niersallee) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen dekruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-alleeFietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. 

Omleidingsroutes

·           Om het centrum van Kampen en de Stadsbrug Kampen tijdens de werkzaamheden te ontzien, zijn omleidingsroutes ingesteld. Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de brug over de IJssel in de A28 bij Zwolle.

·           Landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen.

·           Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de Molenbrug.

Molenbrug met op de achtergrond de wijk Het Onderdijks
©RTV IJsselmond 2022

Verkeersregelaars

Om het verkeer in goede banen te leiden, worden gedurende de afsluiting verkeersregelaars ingezet aan beide zijden van de Molenbrug. Tevens worden er verkeersregelaars ingezet aan beide zijden van de Stadsbrug in Kampen.

Inspecties en onderhoud

Tijdens de weekendafsluiting vinden inspecties plaats aan de tuien van de Molenbrug. Daarnaast brengt Rijkswaterstaat als tijdelijke maatregel op 3 locaties ballast aan achter de geleiderail. Deze ballast levert geen hinder op voor het verkeer. In het voorjaar van 2023 worden een aantal opleggingen vervangen. De ballast wordt daarna verwijderd.

Bron: Rijkswaterstaat