Ten Brinke Set-Up verliest van koploper

Nijmegen – De heren van Set-Up IJsselmuiden werden om kwart over vier verwacht in de sporthal Ark van Oost voor een wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie Pegasus HS 1.

Na dat we afgelopen week 4-0 gewonnen hadden van een overtilted geraakt Donitas wilde Set-Up deze vorm graag voortzetten. Dit lukte in de eerst set niet. Er werd met 25-11 verloren. De serve was slecht de passes nog veel slechter en laten we het maar niet hebben over onze blokkering.

In de 2e set hoopten men bij de tegenstanders op onderschatting. Set-Up begon de 2e set veel beter dan de eerste set. Aanvallend kwam men er beter door heen. De setupjes van Matthias brachten ons vaak op 1 mans blok en zo kon Set-Up hun eigen spel gaan spelen. Tot 20-19 had men eigenlijk de hele set voorgestaan. Maar toen helaas begon Set-Up domme fouten te maken. En gaf zo de set cadeau aan Pegasus. 25-22

In de 3e set was het spelbeeld hetzelfde. Het ging gelijk op maar Set-Up liep wel de hele tijd tegen een punt of 2 3 achterstand aan. Men kwam in de buurt, maar ook dit was niet goed genoeg voor een setwinst. 25-20

De 4e set was alles of niets. Set-Up wilde sowieso met een puntje naar huis want dat had men wel verdiend (vonden ze zelf). Hier waren Pegasus en de scheidsrechters het helaas niet mee eens. Tot nu toe geen scheidsrechters benoemd, maar het was echt een gevalletje, ‘leuk dat ze er waren, jammer dat ze niks zagen’. De hele wedstrijd werden de meest bizarre ballen niet gezien of dubbelfout gegeven. En zo ook bij 23-20 (voor Pegasus). De Set-Up spelverdeler wilde een perfecte setup geven voor een aansluitingspunt. Alleen werd daarbij gehinderd door een middenman van Pegasus die tot aan zijn elle bogen over het net kwam. (Dit is misschien wat overdreven maar zo voelde het voor Set-Up). En dus kreeg Set-Up geen punt maar Pegasus wel. Dit was de zoveelste fout van de scheidsrechter. En de eerste gele kaart van het seizoen voor de aanvoerder van Set-Up was een feit. Pegasus scoorde ook het laatste punt van de wedstrijd en ze wonnen 25-20.

Ondanks de 4-0 nederlaag was het spel niet echt slecht. Dit geeft goede hoop voor de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Sudosa-Desto HS 2. Set-Up speelt dan weer thuis in de Oosterholthoeve om 19:00 uur.