Forse nederlaag voor KHC in Wierden

Foto: John Zoetebier

Vooraf was bekend dat KHC zelf moest winnen om nog in aanmerking te komen voor het behalen van de 1e periode titel. Noordscheschut en Quic’20 moesten dan punten verliezen in hun wedstrijden tegen respectievelijk ASV Dronten en Hulzense Boys. Dit laatste gebeurde, maar KHC wist in Wierden zelf geen punten te behalen. 

KHC dat de pech had dat Florian van der Wal in de warming up afviel en niet kon starten. Het begon nog wel redelijk aan de wedstrijd, en het 1e half uur was dan ook nog het beste deel. SVZW kreeg in de 18e minuut een dot van een kans en gelukkig voor KHC was het Brenn de Lange die de bal nog wist weg te werken. Even later scoorde KHC de 0-1 maar de treffer vond geen genade in de ogen van de arbiter die een duwfout van Leroy Knol had geconstateerd. KHC zat niet echt in de wedstrijd en het betere spel kwam van de behendige spelers van SVZW. De Wierdenaren hadden midweeks hun bekerwedstrijd tegen derde klasser Vasse verloren en waren zichtbaar tot op het bot gemotiveerd. KHC dacht de schade te kunnen beperken maar na een half uur spelen maakte SVZW de 1-0 vanuit een vrijeschop werd de bal voor het doel gebracht en Jasper Groothuis van de thuis ploeg kopte fraai raak. KHC was aangeslagen en probeerde de 1-0 over het rustsignaal te trekken. Dit lukte echter niet want even voor rust werd het zelfs 2-0 en ging KHC een moeilijke middag tegemoet. 

Na de thee een matige wedstrijd van KHC zijde. Het bleef ondanks de achterstand zoeken naar de aansluittreffer, maar teveel ging er mis. Toch kwam KHC terug in de wedstrijd. Jarron de Lange ging goed door in de 16 meter en werd ten val gebracht. Arbiter Alex van Kraaij deponeerde de bal op de stip en Leroy Knol schoot onberispelijk raak 2-1. En terwijl menig KHC supporter dacht dat het nog zou gebeuren, viel aan de andere kant al de 3-1 na miscommunicatie in de KHC defensie. Hiermee was het gebeurt, SVZW maakte er in de slotfase nog 4-1 van. KHC had het niet zaterdagmiddag en de overwinning voor een goed spelend SVZW was verdient. 

Resumerend: KHC weet voor het eerst dat het weer verliezen kan. De 1e nederlaag smaakte zuur, maar onverdiend was de nederlaag niet. KHC had de pech dat het wat geblesseerden had maar dit mag gezien de grote van de selectie geen excuus zijn. Veel spelers haalden niet hun niveau en dat was de oorzaak van de nederlaag. KHC zakt door de nederlaag naar plaats 4 op de ranglijst, die gedeeld wordt met WHC uit Wezep. 

Dinsdagavond a.s. speelt KHC voor de 2e knock out ronde voor de KNVB beker tegen Rohda Raalte dat zaterdagavond zijn thuiswedstrijd in de 4e divisie met 2-1 wist te winnen van Alphense Boys. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serik uit Deventer.

Verslag: Tjibbe van Dijk