Zuur verlies voor Ten Brinke Set-Up

IJsselmuiden – Afgelopen zaterdag mocht Ten Brinke Set-Up in eigen huis aantreden tegen de mannen van het tweede herenteam van Sudosa-Desto uit Assen. Dit team stond 1 plek boven Set-Up in de ranglijst, dus men was erop gebrand om punten te gaan pakken. Dit ging alleen even iets anders dan gepland.

De eerste set begon al meteen niet best. De tegenstander begon Set-Up eens ff flink onder druk te zetten met de sprong serve. En niet 1 speler, nee gewoon bijna allemaal. Omdat de pass van Set-Up niet geweldig lag en dus het ‘spelletje’ niet lekker gespreid kon worden, was men vrij voorspelbaar in de aanval. De set ging verloren met 25-17

De tweede set ging iets beter, de passing werd beter en aanvallend had Set-Up meer te vertellen. Het lag aan de algehele scherpte en beleving dat de thuisploeg een aantal belangrijke punten liet liggen in deze set. De gasten uit Assen liepen steeds iets verder weg en ook deze set ging verloren. 25-22.

Ondanks een 2-0 achterstand was iedereen er heilig van overtuigd dat er meer in zat. Het moest er alleen nog even uit komen. Set-Up besloot er alles aan te gaan doen om er een 5 setter van te maken. Met duidelijke opdrachten werd men het veld ingestuurd. Met veel beleving van team en tribune werd deze set gewonnen. De passing was goed, en er werd weer veel verdedigd en uitgespeeld. Louren ging even voordoen hoe je een goede service serie maakt en later gingen anderen dat vanzelf na doen. Het resulteerde in een set stand van 25 tegen 20 in Set-Up’s voordeel.

Na de winst van de 3e set was het natuurlijk de bedoeling om nog 2 sets te winnen. De beleving zat er goed in en er werd weer scherp gestart aan de 4e set. Het altijd trouwe publiek wist het ook zeker: deze gaat men weer pakken. Maar de mannen van Sudosa-Desto hadden zich ook alweer snel herpakt van hun set verlies de derde set. Zo ging het eigenlijk de hele set gelijk op. Passing voor elkaar, service druk, aanvallend sterk en hier en daar een blok. Eigenlijk wist iedereen dat Set-Up deze set ging winnen behalve de scheids. Want nadat de arbitrage de hele avond al geweldig goed stond te fluiten, besloot de tweede de enige ongelukkige beslissing van de wedstrijd te maken in het voordeel van Assen op een stand van 25-25. Niet dat Set-Up daarom verloor maar zuur was het wel even. Uiteindelijk trok Set-Up aan het kortste eind en verloor de set met 28-26.

Uitslag: Ten Brinke Set Up HS 1 – Sudosa-Desto HS 2 | 1 – 3
Volgende week mogen we alweer thuis spelen. Dan tegen Pouw Rent/ Veracles.