Dos verliest van titelkandidaat CSL

Op zaterdag 3 december moest KV Dos Kampen Unique Waterontharders het opnemen tegen CSL uit Stiens. Scheidsrechter T. Stam floot de wedstrijd af bij een eindstand van 21-24.

In de eerste helft van de wedstrijd hadden de Dossers het lastig tegenover CSL. Toch wisten ze goed bij te blijven en zelfs even de leiding te nemen. Jammer genoeg zetten ze dit niet door en pakte CSL alsnog de voorsprong en gingen ze met een tussenstand van 10-14 de rust in.

In de tweede helft lukte het de geelzwarten voor lange tijd niet om dichterbij te komen. Er miste vuur en strijdlust bij de Dossers, wat maakte dat de korfballers uit CSL goed en snel uitliepen. Trainer Jongman kon dit niet accepteren en met een time-out probeerde hij de spelers wakker te schudden.

In de laatste 10 minuten was te zien dat de dossers zich herpakten en kwamen ze mooi terug tot een verschil van drie punten. Helaas was er niet genoeg tijd over om het tij te keren en eindigt de wedstrijd met een stand van 21-24 voor de ploeg uit Stiens.

Trainer Jongman zegt het volgende: ‘CSL is in mijn ogen een kandidaat voor de titel in deze competitie. Helaas hebben we niet voor een stuntje kunnen zorgen. We speelden sterk het eerste deel van de 1e helft en kwamen zelfs voor. Daarna was het binnen een paar minuten voor rust ineens omgedraaid. Dan ga je de rust niet lekker in. We hadden moeite met de rebound kracht van de mannen, en de aanvallende dames. Het is een mooie krachtmeting om te zien waar we staan. Hier kunnen we mee verder.’

Volgende week zal het eerste team de strijd aangaan in Lelystad tegen Exakwa om 17:50. De geelzwarten zullen zich moeten herpakken en bewijzen dat ze voor de bovenste plekken meedraaien.

Matthijs 5x, Dennis 4x, Camiel 4x, Iris 2x, Emma 2x, Nikita 2x, Daan 1x, Willemijn 1x

Verslag: Lisa Manche