KHC en DZOH komen niet verder dan een gelijkspel

Foto: John Zoetebier

Op een koud en guur Sportpark Zwanenveld in Emmen kwamen KHC en de gastheren niet verder dan een 0-0 einduitslag. KHC dat samen met WHC en ASVD aan kop stond, moest aantreden tegen DZOH ( Drentse Zuid Oost Hoek) dat met 4 punten minder op de ranglijst stond. Oppassen dan ook om niet teveel af te glijden want het staat dicht op elkaar allemaal. 

KHC ging prima van start. Het bouwde een veldoverwicht op al waren de kansen spaarzaam. Wel was er in het begin wat commotie. Ex-prof Anco Jansen leek tegen een rode kaart aan te lopen. Ging na een gele kaart wegens opmerkingen op de leiding hevig te keer tegen arbiter Ed Blom. Maar gelukkig hield de scheidsrechter de kaart op zak want was helemaal niet nodig in deze verder sportieve ontmoeting. KHC leek in de 18e minuut op voorsprong te komen. Boaz Smits werd gevloerd en Burak Alp bracht de bal vanuit de toegekende vrijeschop voor het doel. Leroy Knol leek vervolgens te scoren maar met een katachtige reactie wist de doelman van DZOH de bal te toucheren en via de lat ging de bal over het doel. Wat later nog een mogelijkheid voor Jorik Schuur maar zijn inzet miste kracht om doeltreffend te zijn. Na een half uur spelen kreeg DZOH wat kansen en kreeg doelman Steven Vonk het wat drukker. Hij behoede KHC in die fase met enkele goede reddingen voor een achterstand. DZOH kreeg wat hoekschoppen te nemen maar kwam niet tot scoren, zodat de ruststand 0-0 was. 

Na de rust kwam KHC wat onder druk te staan, maar DZOH kwam niet tot scoren. KHC kreeg wat later na wat wissels weer wat meer grip op de wedstrijd en kreeg het ook weer wat mogelijkheden. Boaz Smits kreeg nog de beste kans maar tot scoren kwam hij niet. Ook Mitchell Hooisma kreeg nog een kans maar de bal ging rakelings voorlangs. DZOH kreeg wat mogelijkheden in de spannende slotfase. Doelman Steven Vonk deed het echter uitstekend, en ook DZOH kwam niet tot scoren. Op de einduitslag viel dan ook niks af te dingen 0-0. 

Resumerend: KHC en DZOH hielden elkaar goed in evenwicht in een boeiende wedstrijd. Gescoord werd er niet, en gezien de beperkte mogelijkheden kon een ieder zich daar wel in vinden. Bovenin de ranglijst de nodige veranderingen. WHC pakte de koppositie door met 0-1 te winnen van de andere koploper ASVD. Quick’20 uit Oldenzaal ging door zijn ruime zege van 6-2 op Epe naar plaats 2, en onze blauw-witten staan verdienstelijk op een 3e plek. 

Na afloop werd er snel koers gezet naar Kampen om gezamenlijk de wedstrijd te bekijken van het Nederlandse elftal. De wedstrijd van KHC werd om 12.30 uur gespeelt om dit mogelijk te maken. In een stampvolle KHC kantine was het spannend en leuk om gezamenlijk te kijken. Oranje winst een prima 3-1overwinning te behalen op de VS en zal in de achtste finale uitkomen tegen Argentinië. Deze wedstrijd is ook in de KHC kantine te zien. Vrijdag a.s. 20.00 uur 

Volgende week de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. KHC speelt dan thuis tegen Achilles’12 dat verrassend thuis won van buurman Dos Kampen. De ploeg uit Hengelo speelt wisselvallig maar zal zeker punten willen pakken in Kampen. Bij KHC hebben we helaas wat blessureleed en hopelijk worden er voor zaterdag weer wat fit. KHC zal vol aan de bak moeten om resultaat te behalen, want bij verlies zak je zo een aantal plaatsen in deze zo spannende 1e klasse E. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder Leiding van Scheidsrechter E.de Gier uit Biddinghuizen.

Verslag: Tjibbe van Dijk