Set-Up begint het nieuwe jaar met 3-1 winst

Dit was een wedstrijd die gewonnen moest worden, mede door het feit dat Voorsterslag op dezelfde plek in de ranglijst meedraait. Uiteindelijk bleek het een wedstrijd wie er de beste service druk kon neerleggen en zoals je leest, pakte dit goed uit voor het team uit IJsselmuiden.

De eerste set begon Set-Up redelijk scherp, de eerste bal werd al direct vol geblokkeerd. Daarna werd al snel duidelijk dat Set-Up de pass moest blijven brengen om het spel te verdelen. Als deze namelijk niet aankwam dan waren ze genoodzaakt om veel ballen op te lossen. Het ging gelijk op, totdat er een service serie werd neergelegd en namen de gasten afstand van Zwolle. 17-25.

De tweede set moest met dezelfde vechtlust, helaas ontbrak het aan vuur en kwam Set-Up al vrij snel op een redelijke achterstand. Maar toch door wat wissels voor de service, werden er toch wel snel weer punten teruggehaald en wist men het weer gelijk te trekken, dit ging door tot 26-25 maar helaas door een kleine arbitrale misser was de set hierna voorbij en ging de set verloren met 27-25.

De derde set was Set-Up gebrand om weer volle bak te gaan. Dit was weer een set waar het alle kanten op kon gaan, de service druk liet zich bij beide kanten afwisselen met mooie strakke “floaters” tot aan simpele ballen die ver uitvielen. Hierdoor ging ook deze set tot het einde gelijk op, maar wist Set-Up door middel van wat kleine meegereisde supporters toch aan het langste eind te trekken. 23-25. De vierde en tevens de laatste set. Deze set moest gepakt worden, dus natuurlijk vol goede moed het veld weer in. Een vrij rustige set was dit, de service was aan beide kanten weer wisselvallig. Set-Up wist de druk iets meer te behouden en de pass aan de kant van Zwolle zwakte af, dit zorgde voor een paar makkelijke ballen terug die door de gasten beheerst werden afgemaakt. Op een paar kleine pass foutjes na was dit een prima set die werd gewonnen en eindigde in 21-25.

Uitslag: Voorsterslag/VC Zwolle HS 1 – H. Van Dieren Set-Up HS 1 | 1 – 3

Zaterdag 21-01-2023 speelt H. van Dieren Set-Up HS 1 thuis tegen Avior HS 1.