Veel emoties bij Clubkampioenschappen jeugd Kampenion

Foto: © Gerard Wessels

Afgelopen zaterdag, 14 januari, was het bij tafeltennisvereniging Kampenion tijd voor de Clubkampioenschappen jeugd, een van de jaarlijkse sportieve hoogtepunten. Er werd fanatiek maar sportief gestreden om de prijzen. Maar ook zij die daarvoor niet in aanmerking kwamen, bleven ervoor gaan. Zoals altijd tijdens de Clubkampioenschappen vielen er weer de nodige verrassingen te noteren. Bovendien liepen de emoties soms hoog op.

Jamano van der Meulen behaalde de clubtitel, en hij werd daarmee de opvolger van Luuk Regterschot. De dubbeltitel ging naar broer en zus Jamano en Nika van der Meulen.

Zaterdagmiddag namen de jeugdleden het tegen elkaar op in zowel het enkelspel als het dubbelspel. Vóór het laatste enkelspel van deze middag was al duidelijk dat de wisselbeker, behorend bij de clubtitel, naar huize Van der Meulen zou gaan. Maar wie van de twee deze mee zou nemen, bleef tot het laatste moment spannend. De finale was er een van hoog niveau maar de emoties en zenuwen speelden een grote rol. Beiden waren erop gebrand om te winnen. In de vijfde en beslissende game was Jamano degene die het hoofd het meest koel wist te houden. Hij verwees zijn zus naar de tweede plaats. De scheidsrechter bij de finale zei: “Het was een mooie en spannende wedstrijd. Je kon vanmiddag goed zien dat concentratie bij tafeltennis heel belangrijk is. Als je even de concentratie verliest, sta je zo vijf punten achter.” Derde werd Thijs Regterschot en vierde Ismay Kaptein.

De B-klasse werd gewonnen door Ruben Kreeft, voor Sara Haveman en Martha Engberts.

Na het enkelspel stond het dubbelspel op het programma. Jamano en Nika van der Meulen wonnen al hun partijen. Het duo Ismay Kaptein en Thijs Regterschot ging met de tweede prijs naar huis.

Het was een zeer geslaagd kampioenschap, en zoals gebruikelijk bij Kampenion was het weer prima georganiseerd. De Clubkampioenschappen zijn een mooie opwarmer voor het begin van de voorjaarscompetitie. Voor de jeugd begint die op zaterdag 28 januari.