Inschrijving voor crew Bevrijdingsfestival Overijssel geopend

Vanaf vandaag is de inschrijving voor crewleden voor Bevrijdingsfestival Overijssel geopend. Ieder jaar zetten ruim 800 enthousiastelingen zich op vrijwillige basis in om het vrijheidsfestival in Park de Wezenlanden tot een groot succes te maken. Individueel aanmelden kan via www.vriendenvanbfo.nl. Samen met je club, vereniging of bedrijf je inzetten voor de viering van de vrijheid kan door contact op te nemen via vrijwilligers@bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.   

“Twee weken lang wordt er door ruim 800 vrijwilligers gewerkt, gelachen, samen gegeten, geklommen, grapjes uitgehaald en heel hard gewerkt om het festival tot een groot succes te maken. Hekken sjouwen, biertjes tappen, decoratie, publieksservice, lichten inhangen, banieren ophangen, artiesten in de watten leggen en ga zo maar door. Of je nou één dag werkt, enkele dagen of twee weken lang. Dat bepaal je helemaal zelf”, aldus de vrijwilligerscoördinator Lisa Buitenhuis. Wat je rol ook is, je maakt onderdeel uit van de hechte Bevrijdingsfestival Overijssel-familie en krijgt bovendien een uniek kijkje achter de schermen van één van de grootste festivals van Nederland.  

Dit jaar betreft het een bijzondere editie omdat Overijssel de trotse gastprovincie is van de nationale viering. Op 5 mei organiseert de provincie samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Zwolle, stichting Bevrijdingsfestival Overijssel en de NOS een bijzonder programma vanuit het provinciehuis en op het festivalterrein in Park de Wezenlanden. Ook in aanloop naar Bevrijdingsdag zullen er in Overijssel diverse extra activiteiten plaatsvinden. 

Spek de clubkas 

Voor organisaties en verenigingen die zich graag maatschappelijk in willen zetten biedt Bevrijdingsfestival Overijssel de mogelijkheid om gezamenlijk een bar op 5 mei te bemannen. De organisatie biedt hierin net als voorgaande jaren weer de Spek De Clubkas-actie aan, waarin ze per barvrijwilliger een donatie doen aan de clubkas. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvanbfo.nl/vereniging