2 sets voor Set-Up in Groningen

Groningen – Zaterdag 11 februari stond de wedstrijd tegen Donitas HS1 op het programma. Set-Up reisde af naar het hoge noorden om daar te spelen tegen de hekkensluiter uit de competitie. Thuis werd er in de 1e seizoenshelft al met 4-0 gewonnen van de Groningers, maar dat zegt niks over de return. Bart Schrijver stond op de lange latten, maar gelukkig kon Dave de Velde vanuit het 3e aansluiten bij deze wedstrijd.

De eerste set begon Donitas erg goed en liep al snel een paar punten uit. De servicedruk was enorm, waardoor de side-outs aan IJsselmuiden kant niet goed liepen. Donitas wist het Set-Up spel goed te ontregelen en liep de gehele set voor en maakte het af met 25-13.

De tweede set werd er weer goed gestart door Donitas, maar trok Set-Up met eigen service de set toch weer redelijk gelijk. Gerco Wijnne moest met een blessure het veld verlaten, waardoor Henry de Vries zijn debuut op diagonaal mocht maken. De set werd aan het einde toch beslist met een 28-26 winst voor Donitas.

Set 3 en 4 werden door IJsselmuiden gewonnen. Er werd constanter gespeeld en de middenmannen van Set-Up wisten met regelmaat tot scoren te komen. De meegereisde supporters vanuit IJsselmuiden (met trommel) wisten de sfeer over te nemen in de altijd luidruchtige Struikhal en al met al werd er weer een mooi feestje gebouwd in en naast het veld, net zoals in de thuiswedstrijden.

2-2 en dat betekent dat scheidsrechter Jan Tijink de aanvoerders van beide ploegen bijeenroept om te tossen. De eerste helft van de set stond Set-Up net een paar puntjes achter, maar bij de helftwissel leek het nog niet verloren. Daarna maakten de Groningers een mooi aanvallen punt en een mooi blockpunt, waardoor de complete Struikhal uit z’n dak ging. Set-Up wist het niet om te keren en verloor deze set toch best dik met 15-7.

Met een 3-2 verlies ging Set-Up met gemixte gevoelens naar de kantine. Een minder resultaat dan in de 1e wedstrijd, maar toch nog 2 setjes gepakt voor duidelijk geen beste wedstrijd.

Volgende week spelen we thuis tegen Pegasus HS1. Allemaal van harte uitgenodigd om te komen naar de altijd gezellige Oosterholthoeve!