Een frustrerende middag voor ‘s-Heerenbroek in Zwolle ( 0-0 )

Op zaterdagmiddag 11 februari stond de uitwedstrijd tegen Ulu Spor op het programma.

De Turkse club uit Zwolle had een spandoek gemaakt en naar een minuut stilte gingen beide ploegen gemengd voor het spandoek staan om zo medeleven te tonen aan de mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Turkije en Syrie. Een prachtig initiatief van de thuisclub.

Na het eerste fluitsignaal wordt al snel duidelijk dat het een verhit potje voetbal zou worden. Beide teams gaan met veel passie en strijd de duels aan. Het voetbal is van beide kanten niet goed maar toch weet ´s-Heerenbroek een paar kleine kansjes bij elkaar te voetballen. Wat ook al gauw duidelijk word is dat de grensrechter van Ulu Spor niet precies weet wat buitenspel is en bij elke diepe bal zijn vlag automatisch omhoog steekt. De eerste goal van deze middag komt op naam van Sem die met een beetje geluk de bal voor zijn voeten krijgt na een kopbal van Jesper. Helaas staat de grensrechter van Ulu Spor alweer met de vlag omhoog en word deze goal halverwege de eerste helft afgekeurd.

Vlak voor rust krijgt Ulu Spor nog een vrije trap vlak buiten de zestien die stijlvol word gepakt door Rutger. Waardoor beide ploegen zonder te scoren aan de mierzoete thee konden.

In de rust word er een tactische omzetting gedaan en de 2de helft begint ’s-Heerenbroek dan ook beter te voetballen. Er worden een paar kansen bij elkaar gevoetbald waarvan de grootste voor Rob. Die schiet van een meter of 11 de bal in de verre hoek maar met een knappe redding wordt de bal nog net uit de hoek getikt door de keeper.

Even later is het dan toch raak als een voorzet binnengekopt word door de inlopende Jonno. Maar zoals erg vaak deze wedstrijd staat de grensrechter weer met zijn vlag omhoog. Ook deze treffer word door de scheidsrechter afgekeurd tot ieder zijn verbazing omdat een blinde nog kon zien dat dit nooit buitenspel kon zijn.

Als drie minuten later een lange bal van Ulu Spor wordt gegeven en Peter een keer vlagt omdat het buitenspel is word het nog gekker. De jonge scheidsrechter besluit Peter te laten staan en ook niet te fluiten voor de overtreding die daarna word gemaakt op de uitstekend keepende Rutger. Gelukkig voor ’s-Heerenbroek weet de spits de bal vanaf 5 meter nog wild over het doel te schieten en blijft het 0-0.

Daarna kwamen er nog een paar kansen voor ’s-Heerenbroek, waar Jonno een keer net voorlangs schiet en in de korte hoek helaas de keeper niet kan verrassen. Ook invaller Bjorn probeert het nog een keer in de korte hoek maar ook die bal word tot corner verwerkt. Deze corner word nog bijna binnengekopt door Rik maar helaas kan hij net niet bij de bal.

Zo eindigt een zeer frustrerende middag in 0-0. De grensrechter pakt een punt voor Ulu Spor en helaas liet de jonge scheidsrechter zich meeslepen door het temparamentvolle karakter van de spelers en staf van Ulu Spor.

Ondanks dit allemaal waren er nog genoeg kansen om een overwinning te behalen en had ’s-Heerenbroek ook gewoon moeten scoren. Na het laatste fluitsignaal kwamen er gelijk supporters of leden van de technische staf van Ulu Spor het veld opgerend om nog even ruzie te zoeken met de gefrustreerde spelers en grensrechter van ’s-Heerenbroek. Een zeer teleurstellend einde van een middag die zo sportief begon.

’s-Heerenbroek heeft nu 2 weken geen competitie en gaat daarna op bezoek bij nummer 3 Reaal Dronten. Bij winst van de Drontenaren gaan ze over ’s-Heerenbroek heen dus inzet is de 2de plek.

Verslag: Sander Wennemers