KV Dos gaat strijdend ten onder tegen concurrent CSL

STIENS – Afgelopen zaterdag stond dé wedstrijd van het seizoen op het programma voor KV DOS Kampen / Unique Waterontharders. In een kolkende sporthal It Gryn in Stiens lukte het DOS helaas niet om punten te pakken tegen de ongeslagen koploper CSL. Hierdoor is het gat tussen elkaar vergroot tot vier punten en lijkt het erop dat CSL op weg is om de kampioen te worden van de 1e klasse A.

In de eerste wedstrijd waarin beide teams elkaar ontmoeten won CSL met 21-24. Dit betekende dat DOS de opdracht had om afgelopen zaterdag een overwinning te pakken met een uitslag van vier verschil. Een pittige, maar zeker geen onmogelijke opdracht.

In de eerste helft pakte CSL al snel een duidelijke voorsprong. DOS had moeite om de korf te vinden en kon verdedigd geen grip krijgen. Door vele overtredingen gaf het CSL veel vrije ballen en strafworpen cadeau waardoor het als snel 7-3 stond. Door het inbrengen van Dennis van Putten wist DOS zich beter in de wedstrijd te knokken. Van Putten schoot zijn ploeg vijf minuten voor rust weer naast CSL, 13-13. Uiteindelijk werden de kleedkamers opgezocht met een ruststand van 16-14.

DOS kwam in de tweede helft scherp de kleedkamers uit en wist de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen, 17-17, 17-18, 18-18, 18-19. Een geweldige wedstrijd voor de aanwezige supporters die in vele getalen waren gekomen. DOS kreeg meerdere malen de kans om de voorsprong te vergroten naar drie verschil, maar faalde tweemaal vanaf de strafworp stip. Daarop volgend werden er een aantal slordige aanvallen gespeeld en wist CSL hiervan te profiteren. Vanaf 26-23 lukte het DOS helaas niet meer om aan te sluiten. In de laatste minuten probeerde het nog om iets te forceren, maar moest zich helaas gewonnen geven. Eindstand 31-26.

DOS heeft laten zien mee te kunnen met het niveau. Alleen komt het dan aan op details, een leerpunt voor de ploeg van trainer Michaël Jongman. Jongman geeft aan erg trots te zijn op zijn ploeg. ‘’Een dubbel gevoel, want eigenlijk wil je meer. We hebben met veel strijd en passie gespeeld. Hier heb ik van genoten’’.

Het lijkt er op dat CSL niet nu meer in te halen is. DOS zal komende wedstrijd spelen om de tweede plek in de poule. Volgende week ontvangt het nummer 3 op de ranglijst, Exakwa uit Lelystad.

Doelpunten: Willemijn Korteschiel 6x, Iris van Dijk 4x, Dennis van Putten 4x, Matthijs Bastiaan 4x, Daan Schinkel 3x, Nikita Brehler 2x, Camiel van Keulen 1x, Laureen Kok 1x, Wichard van der Kolk 1x

Verslag: Matthijs Bastiaan.