CDA Overijssel ‘trapt campagne af’ bij Go-Ahead Kampen

Foto: Go-Ahead Kampen 
V.l.n.r.: Daan Kuiper, Olivier Meijer, Alex Smoczok, Jacob Spiker, Theo Rietkerk, Hilde Palland en Niek Teune.

KAMPEN – CDA Overijssel heeft de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen afgetrapt. Letterlijk, op het veld van voetbalclub Go-Ahead Kampen. Kandidaat Jacob Spiker uit onze regio overhandigde op zaterdag 4 februari symbolisch een CDA-groene voetbal aan voetballer Alex Smoczok. Spiker: “Sport en bewegen is van groot maatschappelijk belang.” 

In bijzijn van kandidaat-Eerste Kamerlid Theo Rietkerk, Tweede Kamerlid Hilde Palland, gemeenteraadslid Niek Teune en bestuursvoorzitter Daan Kuiper van CDA Kampen, schonk kandidaat-statenlid Jacob Spiker een groene bal aan voetballer Alex Smoczok en jeugdtrainer Olivier Meijer van Go-Ahead Kampen. Een ludieke actie om de campagne ‘af te trappen’, maar volgens Spiker met een serieuze ondertoon. “Sport en bewegen is van groot maatschappelijk belang. Dat willen wij op deze manier onderstrepen.” 

Sport verbindt mensen, stimuleert een goede gezondheid en draagt bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Bovendien beleven jong en oud plezier aan het beoefenen van sport. “Het CDA hecht eraan dat onze jeugd opgroeit in een gezonde omgeving. Hierbij speelt breedtesport een grote rol”, zegt Spiker. 

Het CDA wil daarom dat het voor iedereen in Overijssel mogelijk is om te kunnen sporten. Ook wil de partij het Overijssels Sport- en Beweegakkoord versterken, met daarin specifieke aandacht voor het werk van buurtsportcoaches. Meer standpunten van CDA Overijssel op het gebied van sport en bewegen zijn te vinden in de VerkiezingsVisie.