Set-Up komt net tekort tegen Pegasus

IJsselmuiden – Afgelopen zaterdag stond Pegasus HS1 uit Nijmegen op het programma. Nadat een groot deel van de selectie al moe was door het aanmoedigen van Dames 1 (Wat mocht baten ze wonnen 3-2 door ons toedoen!) Was het tijd voor de eigen wedstrijd. De doelstelling van de tweede helft van de competitie is het verbeteren van het resultaat in de eerste wedstrijd. Dit was een 4-0 geworden voor Pegasus. Dus de mannen uit IJsselmuiden gingen er alles aan doen om dit te verbeteren.

De eerste set begon 0-0 dus alles om voor te spelen! Dit bleef niet lang zo en naar 3/4e set stond Pegasus na slap spel van de mannen uit IJsselmuiden op 24-19 setpoint dus. Maar toen mocht de Set-Up aanvoerder opslaan, waar hij in de training nog wel eens een sprongserves oefent durfde hij dat in de wedstrijd nog niet aan. Maar wat hij wel deed was, Set-Up terug de wedstrijd in spelen. Want na een aantal goede opslagen stond het 24-24. Set-Up deed weer helemaal mee. Toen men dit zelf ook door had, ging het helaas de verkeerde kant op. 26-28 voor Pegasus.

In de tweede set was een kopie van de eerste set. Eenzelfde soort van comeback zat er deze keer weer in. Ondanks alweer een goede servesserie van de aanvoerder, van 19-23 naar 23-23 was dit ook weer het moment dat Pegasus wist door te drukken naar 23-25. En dus stond het alweer 0-2

De derde set was helaas geen kopie. Er waren te veel opslagfouten en te weinig harde ballen tegen de grond om het Pegasus moeilijk te maken deze set. 18-25

Set-Up had dus al verloren van Pegasus. Maar het mooie was, Set-Up kon hun doelstelling nog wel halen. N.l. het verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd waar men geen set pakte. En bij Pegasus leek de berusting er al te zijn en de verwachting dat het wel 0-4 zou worden. Het betere spel van Set-up en de berusting bij Pegasus resulteerde in setwinst voor de mannen uit IJsselmuiden! 25-23. Een ontzettend belangrijk punt want Set-Up is hiermee VC Zwolle voorbij op de ranglijst met Set-Up een wedstrijd minder gespeeld. En er was de doelstelling gehaald, het verbeteren van het resultaat van de eerste wedstrijd.

Uitslag: H. van Dieren Set-Up HS 1 – Pegasus HS 1 | 1 -3

De eerstvolgende wedstrijd is pas weer 11 maart, Set-Up speelt dan tegen Sudosa Desto in Assen.