Kampen zoekt Steunouders voor tijdelijke hulp aan gezinnen

6 maart informatiebijeenkomst Steunouder Kampen

Steunouder Kampen, onderdeel van de gemeente Kampen, is vanwege een toenemende vraag naar hulp op zoek naar steunouders die tijdelijk gezinnen willen ondersteunen die een moeilijke periode doormaken. Op maandag 6 maart organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst in het stadhuis voor iedereen die meer wil weten over wat het werk van een steunouder inhoudt. Op die manier hoopt de gemeente meer mensen enthousiast te maken voor dit waardevolle vrijwilligerswerk en nieuwe steunouders aan te trekken.

Wat zijn steunouders?

Steunouders zijn vrijwilligers die hulp bieden aan gezinnen die het tijdelijk zwaar hebben met de zorg voor hun eigen kinderen. Ze bieden een ander gezin een steuntje in de rug om een zware tijd door te komen. Steunouders vangen een kind uit het gezin op voor een dagdeel of dag per week of per twee weken. Het betrokken gezin kan even op adem komen om daarna de zorg weer zelf goed aan te kunnen.

Wethouder voor jeugd, Bernard van den Belt: “Er liggen helaas op dit moment meer hulpvragen dan dat er steunouders zijn, dus we zijn hard op zoek naar nieuwe steunouders om al deze gezinnen te helpen. Iedereen met een stabiele gezinssituatie kan steunouder worden, ook als je alleenstaand bent. Je kunt op een laagdrempelige manier iets betekenen voor een ander gezin. Zo staan we als ouders schouders aan schouders.”

6 maart informatieavond Steunouder Kampen

De gemeente organiseert op maandagavond 6 maart een informatiebijeenkomst over wat het betekent om steunouder te zijn en wat de mogelijkheden zijn om steunouder te worden. Iedereen die hier meer te weten over wil komen is van harte welkom. Het programma start om 19.45 uur en duurt tot 20.30 uur. Hierna is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de twee coördinatoren van Steunouder Kampen, Adri van der Weerd en Annet Horst. Ook zullen er Steunouders aanwezig zijn die op dit moment Steunouder zijn die je al je vragen mag stellen. Inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur.

Steunouder Kampen bestaat vijf jaar

De gemeente is sinds 2017 actief met Steunouder Kampen en draagt zorg voor de matches tussen vraagouders en steunouders. Wat begon als een project met subsidie van de gemeente Kampen, is nu standaard aanbod van de gemeente geworden. Sinds de start zijn er in de gemeente Kampen 70 gezinnen geholpen door de inzet van een steunouder.  

Informatie Steunouder Kampen

Mocht je niet kunnen aansluiten bij de informatieavond en toch meer informatie willen over Steunouder, dan kan je terecht bij coördinatoren Annet Horst en Adri van der Weerd. Zij zijn op maandag en donderdag telefonisch te bereiken via: 06 21428195 of per e-mail: steunouder@kampen.nl.  Meer informatie over Steunouder Kampen is ook te vinden op www.kampen.nl/steunouder en op de Facebookpagina van Steunouder Kampen www.facebook.com/steunoudergmeentekampen. Via deze pagina kan er ook een chatbericht gestuurd worden naar de coördinatoren.