Over een maand Open Bedrijvendag in Kampen

Met nog een maand voor de boeg, komt de Open Bedrijvendag Kampen goed op stoom. 11 bedrijven en organisaties doen mee aan dit evenement, dat op 25 maart in Kampen plaatsvindt. Daarom is nu een wachtlijst voor een 2e editie in 2024 ingesteld.

De deelnemende bedrijven gebruiken de Open Bedrijvendag Kampen om zich te presenteren aan inwoners, scholieren, studenten en andere belangstellenden uit de regio. Ze laten de bezoekers kennismaken met de mooie innovaties en soms uitdagende productieprocessen, die anders achter de muren van bedrijven verstopt blijven. Daarmee biedt de Open Bedrijvendag Kampen een uniek inkijkje in de techniek, productie, innovatie en ambachten, die de bedrijvenparken in de gemeente Kampen herbergen. De toegang is natuurlijk gratis voor alle inwoners van de gemeente Kampen.

Echt niet missen

Volgens citymarketeer Roeland Tameling zijn er drie groepen mensen die deze eerste Open Bedrijvendag in Kampen echt niet mogen missen: “Ga jij binnenkort je beroepskeuze maken? Dan is de Open Bedrijvendag Kampen echt iets voor jou! Of wil je je omgeving beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom. En als je op zoek bent naar een nieuwe baan natuurlijk ook.”

Ondersteuning vanuit initiatiefnemers

De Open Bedrijvendag Kampen is een initiatief van ondernemersverenigingen VOC Kampen, IC Kampen en citymarketingorganisatie Kampen Partners. Samen met de gemeente Kampen, BNI de Kamper Steur en Werkgeversservicepunt Zwolle bereiden zij het evenement voor, met als doel de Open Bedrijvendag Kampen voor deelnemende bedrijven en bezoekers een groot succes te maken. Zo wordt contact gelegd met verschillende lokale onderwijsinstellingen en WijZ Kampen om studenten en scholieren bewust te maken van de kans om bij mogelijk toekomstige werkgevers in de keuken te kijken. Andersom kunnen bedrijven potentiële medewerkers tonen wat ze te bieden hebben.

Enthousiasme groeit

Jan van Wendel en Erik-Jan van Oort, drijvende krachten achter de Open Bedrijvendag Kampen, zijn positief over de ‘voorlopige tussenstand’. “Je merkt dat het evenement bij steeds meer bedrijven én ook al bij de rest van de mensen in Kampen gaat leven. Dat is mooi om te zien, het enthousiasme groeit.” De initiatiefnemers verwachten dat er ook veel bezoekers op af zullen komen. “De deuren worden 25 maart wijd open gezet, en nu al krijgen we veel vragen en positieve berichtjes van mensen die dan bij de bedrijven gaan kijken. We kunnen bijna niet wachten!”

Friction Welding Holland, een van de deelnemers aan de Open Bedrijvendag Kampen

Informatie

Het laatste nieuws van en over deelnemende bedrijven en het programma van de Open Bedrijvendag Kampen is te vinden op www.openbedrijvendagkampen.nl.

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste updates kan zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief en #OBK23 volgen op Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube.