KHC speelt verdienstelijk gelijk tegen WHC uit Wezep

Foto: John Zoetebier

KHC moest zich revancheren van de matige pot voetbal van vorige week tegen SVI uit Zwolle. Tegen koploper WHC lukte dat aardig, zeker in de 1e speelhelft. WHC dat naar Kampen kwam om punten te halen, want bovenin is het ontzettend spannend. De kampioenstaart zal waarschijnlijk gaan naar SVZW, Quick’20 of WHC. KHC dat de uitwedstrijd won is Wezep is nog in beeld voor de 3e periode. Want plaats 4 neemt vaak de periode over van de uiteindelijke kampioen.

KHC begon redelijk goed aan de wedstrijd en wist goed mee te komen. In de 10e minuut al een kansje voor KHC. Boaz Smits werd aangespeeld door Florian van de Wal, echter de inzet ging een meter naast het doel. Die zelfde Boaz Smits kreeg in de 21e minuut de beste kans voor KHC. Alleen voor de doelman kwam hij echter niet tot scoren en bleef het 0-0. WHC kreeg even later ook nog een mogelijkheid. De verder goed spelende Durk van der leest gleed uit en bracht onbedoeld een aanvaller van WHC in stelling. KHC kreeg nog een dot van een kans via Leroy Knol die de bal tegen de paal schoot. Gescoord werd er echter niet. Ook doelman Steven Vonk moest zijn kunnen nog even tonen, maar ook WHC wist het net niet te vinden.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Had KHC in de 1e helft een licht veldoverwicht, nu was het de beurt aan de ploeg uit Wezep. Het kreeg dan ook diverse kansen. De Kamper defensie gaf echter weinig krimp, en had KHC ook het geluk aan zijn zijde. Burak Alp haalde de bal nog een keer van de doellijn, en ook doelman Steven Vonk haalde een bal onder de lat weg. WHC claimde nog een strafschop wegens hands. Maar de uitstekend leidende arbiter Semih Kiremit uit Almelo zag er terecht geen strafschop in.

Resumerend: KHC en WHC speelden gelijk zaterdagmiddag, in een sportieve ontmoeting was dit een juiste afspiegeling van het spelbeeld. KHC had in de 1e helft de beste kansen en WHC in de 2e helft. WHC komt door deze uitslag op plaats 3 met 35 punten en heeft 3 punten minder dan koploper Quick’20 dat een wedstrijd meer heeft gespeelt. KHC blijft op de 5e plaats met 1 punt achterstand op ASV Dronten dat ruim onderuit ging tegen stadgenoot Go-Ahead Kampen.

Volgende week speelt KHC uit bij buurman Dos Kampen dat een oorwassing kreeg bij koploper Quick’20 7-0. De thuisploeg zal zich ongetwijfeld willen revancheren. Mede door deze uitslag maar ook door de verliespartij op De Venen eerder dit seizoen. KHC zal wederom geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd moeten beginnen want derby’s zijn wedstrijden op zich. KHC verslikte zich vorig seizoen behoorlijk op Sportpark De Maten en liep tegen een pijnlijke nederlaag aan.

De wedstrijd op Sportpark De maten begint om 15.00 uur. Dit mede omdat het bandjesavond is wegens het verzetten van de klok naar zomertijd. Scheidsrechter is Remon Tulen uit Apeldoorn.

Verslag: Tjibbe van Dijk