Een zaterdag om snel te vergeten voor ’s-Heerenbroek in Windesheim (2-1)

Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen VSW te Windesheim op het programma voor de groenhemden. Een blik op de ranglijst en menigeen zou denken dat ’s-Heerenbroek als nummer twee geen moeite mocht hebben met de hekkensluiter van de 4e klasse E. Trainer Freddie van den Burg hamerde echter de gehele trainingsweek op dat de Windesheimer ploeg niet mocht worden ondergeschat, de ploeg die de laatste jaren al vaker een struikelblok bleek voor ’s-Heerenbroek.

’s-Heerenbroek begon overtuigend aan de wedstrijd, waar er ook absoluut geen sprake was van onderschatting van de tegenstander. De groenhemden hadden de gehele eerste helft wel het overwicht op de Windesheimer, die mede door het defensieve opgestelde spel ’s-Heerenbroek tot weinig grote kansen kon laten bedwingen. Hier en daar vielen echter wel wat speldenprikjes door de Windesheimer verdediging en was het eigenlijk wachten op een goal van de groenhemden. Die goal viel vlak voor rust helaas in het verkeerde goal, een strakke indraaiende voorzet werd bij de tweede paal ingeschoten door de Windesheimers (1-0). Geen fraaie ruststand voor ’s-Heerenbroek die de laaste paar minuten nog haastig op zoek ging naar de gelijkmaker in de inmiddels stromende regen, maar deze viel niet, werk aan de winkel dus in de tweede helft.

De plannen voor de tweede helft waren duidelijk en net als de eerste helft had ’s-Heerenbroek wel weer het overwicht en maakte het spel. Waar Windesheim weer defensief opgesteld stond en elke bal zo snel mogelijk naar voren schoot, waar het via de (gedeeltelijke) topscorer van 4E probeerde aan te vallen. ’s-Heerenbroek bleef op zoek gaan naar een (verlossende) 1-1, deze viel uiteindelijk in de 73e minuut door een aanval vanaf rechts kon Wim Kwakkel de bal binnenwerken. Dit gaf de groenhemden hoop om door te stoten naar een bevrijdende 1-2, maar deze viel echter net als de eerste helft weer in het verkeerde doel door een voorzet vanaf rechts omgetoverd werd tot doelpunt bij de tweede paal. Een echt slotoffensief van ’s-Heerenbroek weet er niet meer te komen, waar Rutger Plette in de laatste minuten zelfs nog een penalty weet tegen te houden en een hattrick van de ’s-Heerenbroeker beul Platenkamp weet te voorkomen.

Een effectief Windesheim met eigenlijk ‘maar’ twee kansen weet uiteindelijk te winnen van ’s-Heerenbroek met 2-1. Na afloop van de wedstrijd blijkt Wilsum gewonnen te hebben bij koploper CSV’28 en had ’s-Heerenbroek dus de koppositie kunnen pakken, maar mede door eigen falen moeten de groenhemden een plekje inleveren ten opzichte van MSC die wel wist te winnen. ’s-Heerenbroek heeft echter nog een wedstrijd in te halen tegen Alcides op 8 april. Volop spanning dus voor de koppositie in de 4e klasse E, daar waar drie ploegen nu genaderd zijn tot 1 punt ligt de strijd helemaal open. Spannende en belangrijke weken dus voor ’s-Heerenbroek, te beginnen met zaterdag de wedstrijd thuis tegen Kampen om half 3.

Verslag: Sander Wennemers