ONDERKRUIPSELS DOORGRONDEN

Ga met je klas op safari op je eigen schoolplein!

Voor de tweede keer hebben beeldende kunstenaars en BIK docenten Floor Coolsma en Jojanneke Dekens in opdracht van de IJsselbiënnale een kunsteducatieproject ontwikkeld voor leerlingen uit groep 2 t/m 8. De titel van de IJsselbiënnale 2023 is ‘Grondtonen’, dus ook het educatieve project ONDERKRUIPSELS DOORGRONDEN gaat ‘onder de grond’! Deze onderkruipsels zijn tijdens de IJsselbiënnale van 17 juni t/m 17 september te zien in de tentoonstelling ‘Doorgronden’.

Til een grote steen op en je zult geheid een aantal onderkruipsels tegenkomen. Om wilde dieren tegen te komen hoef je dus helemaal niet naar Afrika. In je eigen tuin kun je ook al op bodemsafari. En het mooie is dat deze beestjes ook nog eens heel nuttig zijn voor de natuur! In de workshop ‘onderkruipsels doorgronden’ onderzoeken kinderen samen met Floor Coolsma en Jojanneke welke bodemdieren er in Nederland leven. Uiteindelijk maken ze een eigen 3D- bodemdier, geïnspireerd op een door hun gekozen onderkruipsel.

Heb je vragen of wil je ONDERKRUIPSELS DOORGRONDEN boeken? Neem dan contact op met Floor Coolsma door een mailtje te sturen naar fcoolsma@gmail.com of bel met Josien in ’t Hof van Stichting IJsselbiënnale op 0570-244002. Kijk op onze website voor een meer uitgebreide omschrijving van het project.