Knappe overwinning van Go-Ahead Kampen op koploper Quick’20

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen op knappe wijze met 3-1 van koploper Quick’20 en daarmee deed het hele goede zaken zowel op de ranglijst als in de 3e periode. Er stond een flinke wind op Sportpark ‘’Middenwetering’’. Quick’20 won de tos en had in de 1e helft de wind mee. Dit was een groot voordeel, maar GAK kreeg na 1 minuut spelen direct al een hele grote kans. Tristan van Zuiden maakte een prima loopactie en Jarni Koorman gaf de bal op maat, Tristan van Zuiden schoot de bal vervolgens alleen voor de doelman tegen de paal. Daarna nam Quick’20 het heft in handen. Tim Zwienenberg en de uitstekende spelende Jip Kemna kregen de bal, mede door goed keeperswerk van Damian van Drenth, niet in het doel, maar in de 10e minuut was het wel raak. Tim Zwienenberg schoot de bal hard en geplaatst in de hoek, 0-1.

GAK kon weinig creëren in de 1e helft en Quick’20 miste via Jib Kemna, Tim Zwienenberg en Peter Ilia een aantal mogelijkheden. Uit het niets stond het in de 45e minuut ineens 1-1. Een kopbal van Wilbert Wessels werd heel knap gepakt door doelman Justin Juffer, maar in de rebound gaf Wilbert Wessels de bal voor op Luuc Knul en die wist wel raad met dit buitenkansje, 1-1. Een heerlijk moment zo vlak voor rust. Daarnaast had GAK in het vooruitzicht dat het na de pauze de wind mee zou hebben.

In de 46e minuut direct al een hele grote kans voor Jarni Koorman, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Drie minuten later schoot Tim Zwienenberg alleen voor Damian van Drenth naast. Rutger Koopman kon in de 56e minuut vrij uithalen, maar zijn schot ging naast. Na een uur spelen twee mogelijkheden voor Luuc Knul en Jarni Koorman, maar het vizier van beiden stond niet op scherp. Hoofdtrainer Erwin Brem had de luxe, door een fitte selectie, over een hele sterke bank te beschikken en bracht in de 64e minuut Nico Veldman en Kelvin Groothand in het veld. Go-Ahead Kampen voerde daarna de druk op. Wilbert Wessels zijn vrije trap ging over, maar in de 76e minuut was het wel raak. Een prachtige voorzet op maat van Wilbert Wessels werd heel knap binnen geschoten door Jarni Koorman, 2-1. Grote vreugde bij iedereen die GAK een warm hart toedraagt. Op een kopbal van Quick’20 in de 84e minuut na, konden de mannen uit Oldenzaal in de 2e helft weinig creëren. Na 86 minuten spelen maakte Kelvin Groothand een einde aan een hele spannende pot voetbal. Hij schoot de bal vanaf 20 meter prachtig in de hoek, 3-1. Dit was ook tevens de eindstand. Al met al een heerlijke middag voor de rood-gelen.

Aankomende zaterdag komt Hulzense Boys op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Erik Zandstra is terug te vinden op de 11e plaats met 20 punten uit 18 wedstrijden. Hulzense Boys heeft na de winterstop al aardig wat punten behaald. Tegen KHC (0-1), DZOH (3-1) en Achilles’12 (1-3) werd gewonnen en afgelopen zaterdag speelde men thuis met 2-2 gelijk tegen ASV Dronten. Doelstelling van de promovendus is handhaving. Clubtopscorer is Menno Kamphuis met 9 doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:

* Quick’20 – KHC
* SVZW – DOS Kampen
* VV Heerenveen – WHC
* ASV Dronten – Epe
* Achilles’12 – Noorscheschut
* DZOH – SVI

Go-Ahead Kampen is in vorm met vier overwinningen op rij. De zege van afgelopen zaterdag tegen Quick’20 (3-1) was erg belangrijk, want GAK blijft daardoor 1e in de 3e periode en het ging over KHC heen op de ranglijst. Daarnaast bedraagt de achterstand op ASV Dronten (plek 4) nog maar 2 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Staf en spelers willen de goede reeks graag voorzetten tegen Hulzense Boys. Die ploeg mag zeker niet onderschat worden, want men behaalde na de winterstop meerdere goede resultaten. De wedstrijd op Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Max van der Lei uit Dedemsvaart. Duels tussen Go-Ahead Kampen en Hulzense Boys zijn vaak doelpuntrijk en dat verwacht ik nu wederom.

Robert Hamer.