Makkelijke middag voor ‘s-Heerenbroek tegen Kampen ( 7-0 )

Op een winderige zaterdagmiddag beleefden de groenhemden een makkelijke middag door met 7-0 van v.v. Kampen te winnen. Trainer Freddie van de Burg had in de wedstrijdbespreking gehamerd op een fel begin met een vroege goal. Hij had toegezegd dat wanneer er binnen 13 minuten zou zijn hij 15 keer zou opdrukken en zelfs 25x als er 2 keer werd gescoord. Tot Freddie zijn geluk is dat niet is gebeurd, al had hij natuurlijk met veel liefde willen opdrukken. Dat betekende immers een flitsende start…

De groenhemden begonnen wel fel aan de wedstrijd met veel ballen over de flanken via Jesper en Jonno kwamen ze veelvuldig in het Kamper 16 meter gebied. Met schoten van Martin en Rob die naast en over gingen bleven de goals uit. Kampen speelde met de wind in de rug en zocht zodra de bal werd overgenomen dan ook veelvuldig de lange bal.

In de 36e minuut maakte Jonno een mooie actie, door 3 man te passeren en de bal af te leggen op Henri. De middenvelder schoof de bal rustig in de verre hoek; de bevrijdende 1-0.Toen eenmaal de eerste erin lag was het een enkele minuten weer raak. Jesper maakte een mooie actie over de flank en hield goed het overzicht. Rob koos toen uitstekend positie bij de 2e paal en kon um tegen de touwen jagen in de 40e minuut.

Met 2-0 kon de wandeling naar de kleedkamer worden ingezet voor een kopje thee en wat instructies.In de 2e helft kwamen de groenhemden los. Met de wind in de rug, maar zonder gebruik te maken van de lange bal, werd de Kamper achterhoede steeds meer onder druk gezet.

Wat ‘s-Heerenbroek in de eerste helft niet lukte, ging in de 2e helft een stuk beter. Binnen 5 minuten stond het al 3-0. Na goed spel van de over de flanken kwam de bal bij Jonno terecht rond randje 16 meter, vanaf waar hij fraai raak schoot. 6 minuten later was het weer raak. Een voorzet van de zijkant werd nog gekeerd door de keeper van kampen, maar werd in de rebound ingetikt door Jonno: 4-0. Weer 4 minuten later was het weer raak. Linksback Niek schoot na een mooi solo snoeihard via onderkant van de lat binnen: 5-0. Al met al 3 doelpunten binnen 15 minuten, was dat maar in de 1e helft gebeurd…

Met een vierdubbelde wissel toonde trainer Freddie de breedte van zijn selectie en hoopte hij dat dit nieuwe energie in de wedstrijd zou brengen waar de groenhemden aan hun doelsaldo zouden kunnen werken. In de 65e minuut had Daan het idee om een goede voorzet te geven vanaf de linkerkant, maar door de harde wind werd iedereen verrast en belandde de bal zomaar in de goal: 6-0.

Nog geen 5 minuten later lag de bal weer aan de linkerflank bij Daan, wederom een voorzet? Of toch een doelpoging? Dit keer bracht de lat redding voor de Kampenaren. Het laatste doelpunt viel in de 86e minuut na wat gepingel in het 16 meter gebied viel de bal voor de voeten van Daan die niet al te veel bedenktijd nodig had en de 7-0 aantekende.

Had kampen dan helemaal niks in te brengen deze middag? Nou eigenlijk niet. De verdediging had een vrij rustige middag en had weinig te duchten van de aanvallen van de Kampenaren. Een enkele uitbraak werd vaak al snel in de kiem gesmoord, “de 0” was immers net zo belangrijk als nog één doelpunt. Een prima middag, zo oordeelde ook de jonge supportersschare van de groenen. Voor de wedstrijd was er al vuurwerk en ook tijdens de wedstrijd waren ze luidkeels te horen! De sfeer was opperbest!!

Aankomende zaterdag staat er voor de mannen van Freddie een lastige wedstrijd op het programma tegen M.S.C. in Meppel. Thuis werd met 0-2 van verloren dus de mannen hebben nog wat goed te maken. Een cruciaal duel ook om de topposities in 4E, ’s-Heerenbroek en MSC zitten vlak achter koploper CSV en zullen beiden heel erg graag de 3 punten willen pakken.

Verslag: Sander Wennemers