Kelvin Groothand van Go-Ahead Kampen naar IJVV

IJVV is erg blij te kunnen melden dat Kelvin Groothand vanaf volgend seizoen zal voetballen op Sportpark Den Uithoek. De 23-jarige baltovenaar komt over van buurman Go Ahead Kampen.

De voetbalreis van de 23-jarige middenvelder Kelvin Groothand begon op jonge leeftijd in Zwolle bij de Holtenbroek Tuinders Combinatie, afgekort HTC. Al snel maakte hij de overstap naar de jeugd van Be Quick ’28 en sprong hij vervolgens in het oog van buurman PEC Zwolle. Na een aantal seizoenen in blauw-wit, koos Groothand voor Berkum.

Zijn ambitieuze karakter in combinatie met zijn drive om ieder jaar beter te worden leverde hem al snel een mogelijkheid op in het buitenland. In gesprek met Erik Riemens van De Stentor vertelde Groothand iets meer over deze kans: ,,Ik deed mee aan een voetbalkamp in Epe en kwam in contact met Chris Vermeeren, voetbalscout en actief in Spanje. Vervolgens kwam ik terecht bij de Marbella Academy, zeg maar de Onder-19 jaar. Daar heb ik veel wedstrijden gespeeld. Blijkbaar viel ik op, want ik kon vervolgens naar een aantal profclubs. Eentje daarvan was Club Deportivo Estepona, dat uitkomt op het vierde niveau, al is dat in Spanje wat anders geregeld. Daar heb ik een aantal wedstrijden in het eerste gespeeld en ook nog gescoord.”

De Spanjaarden wilden graag door met Groothand, echter besloot de middenvelder anders. Een ander belangrijke factor in het leven van Kelvin, naast voetbal, gaf de doorslag: zijn familie. Daarnaast bood Berkum hem een plek in de eerste selectie aan, een kans die hij niet liet lopen. Na twee seizoenen Berkum en één seizoen WVF begon hij vorig jaar in Kampen aan zijn klus bij Go Ahead Kampen. Beide partijen kwamen niet tot een consensus over een verlenging van de samenwerking, waardoor Groothand nu kiest voor IJVV.

De kwaliteiten van Groothand staan als een paal boven water. Sla de Dikke van Dale open, zoek naar de term ‘gouden linker’ en de naam van Groothand zou hier zeker niet misstaan. Met zijn verwoestende schot en zuivere passing is hij een middenvelder met rendement.

Eric Klunder namens de TC van IJVV: “Kelvin is een speler die we al een langere tijd volgen. De constante dreiging die hij veroorzaakte in onze ontmoetingen met WVF van vorig seizoen onderstreepten nogmaals zijn kwaliteiten. Ook zijn huidige trainer (en onze nieuwe trainer) Erwin Brem bevestigde ons positieve beeld. Je hoeft hem niet te laten schieten in of rondom de zestien meter, want vaak is het dan een doelpunt. We zijn heel blij dat hij nu voor ons kiest en we weten zeker dat hij goed bij onze vereniging past”.

Bron: Website IJVV