RTV IJsselmond TV programmering onderbroken door storing

Door een defect in de uitzendstraat van RTV IJsselmond kan er op dit moment niet gekeken worden naar de reguliere programmering van de lokale omroep. Als de TV nu wordt aangezet ziet men LIVE beelden van het van Heutszplein en zijn de radio uitzendingen van de omroep te horen. Het is onbekend wanneer het defect opgelost is. LIVE uitzendingen kunnen nog wel worden uitgezonden.

Erg vervelend dat we onze vaste programma zoals bijvoorbeeld ‘Blijf in de Benen‘ waar erg veel naar gekeken word nu niet kunnen uitzenden. Het onderdeel wat op dit moment stuk is was erg verouderd. We hielden er altijd al rekening mee dat we een probleem zouden hebben als dit stuk zou gaan. We hebben helaas niet de financiën voor nieuwe spullen dus we zullen creatief naar een oplossing moeten zoeken. Aldus Klaasjan Strengers Hoofdredacteur bij RTV IJsselmond.

10 jaar televisie

RTV IJsselmond zendt bijna 10 jaar uit op televisie. Een kabelkrant is 24/7 te zien. Deze wordt meerdere malen in het uur onderbroken door reportages, video’s uit de oude doos en Tv-programma’s. Het NOS Nieuws van de week werd vorige maand nog toegevoegd aan de programmering.

Dit journaal in samenwerking met de NOS is er voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. In het journaal worden geen moeilijke woorden gebruikt en ligt het tempo een stuk lager dan normaal. Op deze manier hopen we het nieuws toegankelijk te maken voor meer mensen.