Van Heutszplein WEBCAM – 🐇Jaarmarkt “De Heugte”🐰

Iedere 2e paasdag in Kampen de traditionele grote jaarmarkt ”De Heugte” een gezellig uitje voor jong en oud van 08:00 tot 17:00 Met een ruim kilometer aan zeer diverse kramen en enthousiaste kooplieden is er voor ieder wat wils te koop en te zien! Van inmiddels het zeer bekende Kip aan het Spit tot mooie schoenen, kleren, tassen, riemen of mooie bloemen en planten. Ook is voor de kinderen genoeg vertier en is er een grote grijpkraan welke inmiddels ook niet meer weg te denken is.

De roots van deze traditionele jaarmarkt liggen al in de veertiende eeuw. Ter hoogte van Brunnepe was een doorwaadbare plaats door de IJssel. Aan deze kant was er toen al een markt die men de Heugte noemde. Waar de naam precies vandaan komt, weten we niet, maar we vermoeden dat het te maken heeft met een verhoging in het landschap ter hoogte van het huidige Berkterrein.

*De webcam heeft geen audio.