Set-Up zorgt voor handhaving 1e divisie

IJsselmuiden – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op het programma die zeer belangrijk was voor de mannen uit IJsselmuiden, er moest een set gepakt worden om te handhaven in de 1e divisie. Dit werd bekend nadat onze directe concurrenten Sudosa en Voorsterslag de punten hadden verdeeld. Dit zorgde er des te meer voor dat Set-Up met goede moed de wedstrijd in ging.

De eerste set begon moeizaam en rommelig, de service druk was niet wat het zou moeten zijn en blokkerend kwam men echt te kort. Doordat de pass gelukkig wel redelijk op orde was konden de mannen toch elke keer weer aansluiten, helaas was dit niet voldoende en resulteerde dit in een verloren set: 21-25 voor C.S.V.

De tweede set moest er wat veranderen wilde Set-Up toch een punt gaan pakken. Hierdoor begon Set-Up beter te serveren en kwam er aanvallend ook wat meer power in het spel, mede door de diagonaal van dienst die toch wel de handen van menig blokkering dubbelsloeg. Dit resulteerde dan ook in een gewonnen set: 25-20 voor Set-Up.

De derde set was een herhaling van de eerste set, wat betekende dat Set-Up weer wat inzakte en er toch weer wat koppies gingen hangen. Dit zorgde ervoor dat de fouten vooral aan de IJsselmuider kant kwamen en de tegenstander beter in de set kwam. Deze set verloren: 18-25 voor C.S.V.

De vierde set begon dramatisch, met op een gegeven moment een achterstand van 8-2. Dit viel toch erg zwaar, waardoor Peter toch maar noodgedwongen moest gaan wisselen.

De wisselspelers waren duidelijk overdonderd door dit beleid want erg sterk werd er niet ingevallen. De service ging in het net, de pass lag niet meer en wanneer die toevallig wel aan kwam, was de setup niet om over naar huis te schrijven. De set ging dan ook verloren met: 10-25 voor C.S.V.

Desondanks was het puntje gepakt en dus toch genoeg voor Set-Up om zich te handhaven in de 1e divisie. Verder was het voor Set-Up wel afscheid nemen van 2 gevestigde namen, in de vorm van coach en speler. Peter Gaillard heeft na 6 jaar coachen besloten om te vertrekken en het elders weer te proberen. Daarnaast heeft Marien Alberts na β€œ12 jaar” besloten om dan toch echt te stoppen bij H. van Dieren Set-Up HS 1.

Uitslag: H. van Dieren Set Up HS 1 – C.S.V. HS 1 | 1 – 3