Go-Ahead Kampen wint ruim in Epe

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen met 0-3 in Epe. In de 1e minuut direct een grote kans voor Adi Draganovic, maar zijn schot ging tegen de lat. Daarna was het tempo in de wedstrijd te laag in de 1e helft. Twee doelpunten van Jarni Koorman en Nico Veldman werden afgekeurd wegens buitenspel. Ruststand 0-0. Na rust een veel beter GAK. In de 61e minuut viel de 0-1. Maxwell van Dijk schoot de bal onder de doelman door. Na de voorsprong was het klasse verschil goed te zien. Na 67 minuten spelen viel de 0-2. Het was spits Wilbert Wessels die zijn 20e van het seizoen maakte. In de 76e minuut was het wederom Wessels die de bal prachtig achter het standbeen langs in het doel plaatste, 0-3. Zo wonnen de rood-gelen ruim in Epe en deed het goede zaken.

Aankomende zaterdag komt Noordscheschut naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Berry Zandink is terug te vinden op de 9e plaatst met 27 punten uit 21 wedstrijden.
Afgelopen zaterdag verloren de mannen uit Drenthe in de slotfase met 0-1 van ASV Dronten. Een week eerder verloor het ook al met 0-1 van SVZW in de blessuretijd. Clubtopscorer is Nick Koster met 7 doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:
* Quick’20 – SVZW
* Achilles’12 – WHC
* ASV Dronten – SVI
* VV Heerenveen – KHC
* DZOH – DOS Kampen
* Hulzense Boys – Epe

Voor beide ploegen staan er nog belangen op het spel. Go-Ahead Kampen staat gedeeld 1e in de 3e periode met 9 punten uit 4 wedstrijden. Noordscheschut moet nog vol aan de bak om niet op de p/d plaats te komen. De ploeg uit Drenthe staat nu op doelsaldo net boven de streep op plek 9. Plek 10 en 11 spelen nacompetitie. De wedstrijd op Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Nicholas Henon uit Wageningen.

Door:Robert Hamer.