Natuurmarkt op 22 april bij de Natuurspeelplaats in het teken van Nationale Zaaidag

Op zaterdag 22 april organiseert Groene Loper Kampen een natuurmarkt bij de Natuurspeelplaats in het Groene Hart van Kampen. De markt is onderdeel van de Groene Karavaan en staat grotendeels in het teken van de Nationale Zaaidag. Op de markt kunnen bezoekers meedoen aan activiteiten en inspiratie opdoen bij verschillende kramen over onderwerpen als biodiversiteit, natuur en duurzaamheid.

Daarnaast is er een unieke actie waar bezoekers die dag aan mee kunnen doen. Iedereen die graag wil vergroenen en tegels uit zijn tuin wil wippen, kan deze tegels die op de markt inleveren in ruil voor gratis bloemzaad én een bioscoopkaartje voor de film ‘Onder het Maaiveld.’ Deze film wordt diezelfde dag om 16 uur vertoond in de Stadsgehoorzaal. De markt wordt om 11 uur feestelijk geopend door wethouder Erik Faber van gemeente Kampen en duurt tot 15 uur. Voor zowel het bloemzaad en de bioscoopkaartjes geldt: op=op, dus wees er vroeg bij.

Activiteiten voor jong en oud

Naast inspiratie en informatie van verschillende groene organisaties, kun je meedoen aan verschillende workshops en activiteiten. Zo is er een mini zangvogelcursus te volgen, leren kinderen zelf popcorn te maken en kunnen ze geschminkt worden. Op de markt vind je onder andere kramen van de Bijenvereniging, Beegratefull, Natuurvereniging IJsseldelta, Duikvereniging de Oester en Citizen Science. Daarnaast geniet je er van een hapje en een drankje en is er live-muziek. Het volledige programma van de markt wordt de komende weken via de website bekendgemaakt.

NK Tegelwippen

De actie voor gratis bloemzaad en een gratis bioscoopkaartje is onderdeel van het NK Tegelwippen. Het NK-tegelwippen is een jaarlijkse actie en heeft als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Hiermee creëren we een omgeving die beter is voor insecten en dieren, koeler is op warme dagen én bovendien veel mooier is! Wil je je op 22 april je tegels inleveren in ruil voor gratis bloemzaad en een bioscoopkaartje? Meld je dan van tevoren aan via de website van het NK Tegelwippen en laat weten hoeveel tegels je inlevert. Heb je je aangemeld? Dan kun je je tegels op 22 april inleveren in een container bij de Natuurspeelplaats en ontvang je daarna het gratis bloemzaad en bioscoopkaartje.

Nationale Zaaidag

Op Nationale Zaaidag staan bijen en andere bestuivende insecten centraal. Deze insecten zijn van levensbelang voor ons voedsel, maar hebben het door de afname van biodiversiteit en het gebruik van pesticiden steeds lastiger.