Kampen Sociaal is blij met verhoging minimagrens

Deze week besloot de Gemeenteraad om de grens van het huidige minimabeleid te verhogen van 110% naar 120 % en de kindregelingen naar 130 % van het bestaande minimum.

“Jaren hebben wij als Kampen Sociaal aangegeven dat de 110 % voor ons te sober was en we zijn verheugd dat nu eindelijk de gehele gemeenteraad instemde met deze verhoging” Aldus Lammert Bastiaan. raadslid namens Kampen Sociaal.

Deze verruiming geeft meer burgers, die moet leven van een laag inkomen, ruimte om rond te kunnen komen. Ook zit er in dit beleid het verkrijgen van een Meedoenbon die je op divers gebied kan gebruiken voor o.a. activiteiten maar die je bijvoorbeeld ook kan inleveren bij de kringloopwinkel en de winkel van Waypoint.

Wethouder Boddeus gaf aan, tijdens de behandeling van dit onderwerp, dat de gemeente steeds open zal staan voor mensen die net boven deze grens zitten maar toch in de problemen zijn gekomen om diverse redenen. Daarnaast zal de Raad steeds op de hoogte worden gehouden of dit beleid voldoende is en/of er bijstelling nodig is.

We hopen hiermee meer mensen te kunnen helpen. Bastiaan: “Armoede heeft veel impact op het dagelijks welzijn van burgers en met name voor kinderen die hierin opgroeien, laten we hopen dat dit helpt en dat dit het leven voor veel mensen iets aangenamer maakt”.

Voor vragen of denkt u recht te hebben op deze regelingen kunt u altijd terecht bij de gemeente of bij het loket voor ‘ Financiën op koers’.

Dit bericht is ingezonden door Kampen Sociaal